Afbeelding
Pauw Media

Vakvrouwen in bloemen: ‘Elke klant heeft een eigen verhaal’

18 april 2023 om 15:07 Zakelijk

BARNEVELD Een verjaardag, een bruiloft of juist een afscheid: een bos bloemen past bij allerlei momenten. ,,Die diversiteit maakt ons werk zo leuk”, vertellen bloemisten Emma Bos (28) en Brigitte van der Kieft (24) van Boekettenspecialist Petersen.

Nog meer dan met bloemen, werken de vakvrouwen van Boekettenspecialist Petersen met mensen. ,,Elke klant heeft een eigen verhaal. Het ene moment biedt je een luisterend oor aan iemand die een medelevenboeket bestelt en het andere moment ben je blij voor iemand die juist iets te vieren heeft”, vertelt Brigitte in de binderij, waar de bestellingen worden afgehandeld en een deel van de boeketten voor in de winkel aan de Haanschotenstraat wordt samengesteld. In die winkel is Brigitte regelmatig te vinden, net als haar collega Emma. ,,We hebben een groot assortiment, maar vinden het ook belangrijk om informeel te zijn en voor elke klant de tijd te nemen.” 

VELDBOEKETTEN Niet alleen de gesprekken met klanten zijn afwisselend, vervolgt Emma: ,,Dat geldt ook het werk zelf. Naast het samenstellen van boeketten zorgen we er onder meer voor dat de winkel er netjes uitziet en dat alle bloemen en planten vers zijn.” Door de wisselende trends zijn de bloemisten ondanks hun opleiding nooit uitgeleerd. ,,Op dit moment zijn veldboeketten erg populair. En duurzaamheid wordt steeds belangrijker.” 

MOEDERDAG Als ‘Green Florist’ hecht de bloemist veel waarde aan dit thema. ,,Onze boeketten bestaan voor minstens tachtig procent uit duurzaam geteelde bloemen en we gaan bijvoorbeeld bewust om met plastic.” Voor de bloemisten staat een van de drukste dagen van het jaar voor de deur: Moederdag. ,,We zijn nu al bezig met de voorbereidingen, samen met onze collega’s. Het is een leuk, gezellig team, met veelal jonge vrouwen. We vervelen ons nooit.”

Meer informatie via www.boekettenspecialist.nl


Vakvrouwen Wilma Bosman, Emma Bos, Brigitte van de Kieft en Fabienne Blankenspoor.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie