Van links naar rechts: Joanne van de Pol, Sanne Hendrikse, Janine van Veldhuizen, Carlijn Jansen, Lisanne Ansink, Gerdien van Ginkel en Elise van Ginkel.
Van links naar rechts: Joanne van de Pol, Sanne Hendrikse, Janine van Veldhuizen, Carlijn Jansen, Lisanne Ansink, Gerdien van Ginkel en Elise van Ginkel. Ted Walker Fotografie

‘Deze vakvrouwen in Kootwijkerbroek creëren altijd iets nieuws’

18 april 2023 om 08:21 Zakelijk

KOOTWIJKERBROEK Van logo’s ontwerpen tot bussen beplakken en allerlei soorten drukwerk: de vakvrouwen van Van Roekel Reclame & Bedrijfskleding in Kootwijkerbroek zijn van alle markten thuis. ,,Leuk om je eigen ontwerp langs te zien rijden.”

Centraal op bedrijventerrein Puurveen in Kootwijkerbroek is Van Roekel Reclame & Bedrijfskleding gevestigd, met op de benedenverdieping een groot assortiment aan bedrijfskleding en de werkplaats. Daarboven vind je het kantoor en de productieruimte: het terrein van onder anderen Mariska Flier (26) en Elise van Ginkel (29).

VRIJHEID ,,Hier doen we alles rondom de productie en vormgeving”, vertelt Mariska, die al sinds haar twaalfde betrokken is bij het bedrijf. ,,Het begon als een zaterdagbaantje en daarna kwam ik nog regelmatig langs om te helpen. Na mijn opleiding Handel en Verkoop heb ik tijdelijk ergens anders gewerkt, maar sinds 2014 ben ik hier in vaste dienst.” Inmiddels combineert ze haar werk met haar gezin. ,,Omdat mijn collega’s flexibel zijn, is dat gelukkig goed te doen.” Haar collega Elise heeft een opleiding Grafisch vormgever afgerond en begon als stagiair bij Van Roekel. ,,Dat beviel meteen goed. Je krijgt hier veel vrijheid en het werk is heel afwisselend.” 

RESULTAAT Klanten uit de hele regio weten Van Roekel te vinden voor signing, bedrijfskleding, (gevel)reclame, bewegwijzering en belettering, maar ook voor logo’s, een nieuwe huisstijl, briefpapier, visitekaartjes en alle andere soorten drukwerk. Elise: ,,De ene dag ontwerp je een spandoek voor een jubileum, dan weer een rompertje met een naam. Of een gloednieuw logo.”
Het ontwerpen van een logo kan soms uitdagend zijn, zegt ze. ,,Maar dat maakt het ook leuk. We creëren altijd iets nieuws en sturen standaard een paar opties op waaruit de klant kan kiezen. Op dit moment hebben we twee stagiairs, die beiden weer nieuwe, creatieve ideeën meebrengen.”
Als de bedrukking gekozen is, verzorgt Carlijn de signing. Mariska: ,,Het is altijd leuk om je eigen ontwerp terug te zien op een bus, reclamebord of iemands kleding. Zo zie je direct het resultaat van je werk. Daarbij vind ik het contact met de klant leuk. Elke klant - zakelijk of particulier - heeft een eigen stijl en eigen wensen.”

VEERTIEN VROUWEN Bij Van Roekel zijn het, naast eigenaar Huib van Roekel, de vrouwen die de zaak draaiende houden. ,,Alle fulltimers en parttimers bij elkaar zijn we met veertien vrouwen.” De sfeer onderling is goed, vertelt Elise: ,,Iedereen is heel verschillend, maar we hebben allemaal een klik. Daarbij houden we van een informele sfeer, ook al hebben we veel verantwoordelijkheden en werken we hard. Het is hier altijd gezellig.”

Meer informatie via Vanroekelreklame.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie