Zaterdag gaat de Coop in Kootwijkerbroek dicht.
Zaterdag gaat de Coop in Kootwijkerbroek dicht. Foto van 't Land

Vanaf zaterdagmiddag anderhalve week geen supermarkt in Kootwijkerbroek

21 februari 2023 om 08:50 Zakelijk

KOOTWIJKERBROEK Supermarkt Coop aan de Wesselseweg in Kootwijkerbroek sluit zaterdagmiddag de deuren, om anderhalve week later als Plus te heropenen, onder een nieuwe eigenaar. In de tussentijd krijgt de supermarkt een volledige metamorfose. Donderdag 9 maart vindt de feestelijke heropening plaats.

Dat meldt Aart Pater, de nieuwe eigenaar van de supermarkt in Kootwijkerbroek. In december meldde deze krant al dat Pater na de overgang naar Plus de winkel overneemt van ondernemers Arjan en Pauline van ‘t Goor.

,,De voorbereidingen voor de verbouwing zijn in volle gang’’, zegt Pater. Zaterdagmiddag om 13.00 uur gaat de supermarkt sluiten. Die dag zijn veel artikelen voor de helft van de prijs te koop, omdat het de bedoeling is dat de supermarkt vóór de verbouwing helemaal leeg is. ,,Vrijdagavond worden de producten die we in de Plus kunnen verkopen uit de winkel gehaald. Wat overblijft zijn artikelen die niet passen binnen het assortiment van de Plus.’’

In de anderhalve week dat de supermarkt dicht is, gaat de winkel van onder tot boven op de schop, zegt Pater. ,,De kassa’s krijgen een andere plek, evenals de slijterij. We breiden het aantal zelfscanners uit en ook de servicebalie verandert en er komen nieuwe koelingen.’’ Wat wel gelijk blijft, is de indeling van de afdelingen groente, vleeswaren en kaas.

Donderdag 9 maart zijn klanten vanaf 9.00 uur welkom in de nieuwe Plus, waar die dag een feestelijke opening plaatsvindt. ,,Voor de eerste driehonderd klanten die voor minstens 15 euro boodschappen doen, hebben we een slagroomtaart. We zorgen voor extra aanbiedingen en er is een minuut gratis winkelen te winnen. We maken er een klein feestje van.’’

In december werd bekend dat de winkel overgenomen wordt. De overname heeft geen personele consequenties, want alle personeelsleden kunnen over naar de nieuwe supermarkt. Als bedrijfsleider is Muin Wassink aangesteld. De supermarkt telt twintig vaste medewerkers en een kleine tachtig parttimers. De verkoop-vloeroppervlakte is ruim 1.200 vierkante meter.

Wouter van Dijk

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie