Vakvrouw Germa van Egdom.
Vakvrouw Germa van Egdom. Pauw Media
Vakvrouwen

‘Het draait om de familie waar ik ben’

29 september 2022 om 11:45 Zakelijk Vakvrouwen

BARNEVELD Germa van Egdom werkt sinds juni 2021 bij Koehoorn Begrafenisverzorging in Barneveld. Als assistent begrafenisverzorger helpt zij begrafenisondernemer Jan Langerak met alle voorkomende werkzaamheden, van o.a. het verzorgen van de overledene tot aan het assisteren bij de begrafenis.

Germa (36) uit Barneveld werkte op de kraamafdeling/verloskunde maar vond dit lastig te combineren met haar gezin. Via haar vriendin Linda Langerak kon ze bij Koehoorn Begrafenisverzorging aan het werk en ze heeft nog nooit met zoveel voldoening gewerkt. „Eindelijk heb ik echt tijd voor mensen, wat je in de zorg wel zou willen, maar vaak niet hebt. Ik vind het vooral belangrijk dat het echt om de familie draait waar ik op dat moment ben. Ik luister naar wat er bij hun leeft, dat is bij iedereen weer anders. De één wil wel praten, de ander helpt liever praktisch mee in de verzorging. Ik kom binnen in hun situatie en wil er vooral voor hen zijn, zonder zelf op de voorgrond te treden.”

GESPREKKEN Het verdriet kan ze niet wegnemen, maar Germa merkt dat ze mooie gesprekken heeft met mensen in hun rouwproces. „Dan gaat het over dingen die echt belangrijk zijn, zoals geloof en vertrouwen, of juist vragen die bij mensen leven. Ik vind het mooi dat je in zo’n week met veel emoties al heel snel wat opbouwt met mensen. In het begin stap je bij vreemden binnen en aan het eind van de week voelt het raar om het weer af te sluiten. In zo’n periode komt veel op hen af waarbij je hen kunt ontlasten bij praktische zaken maar vooral ook goed kunt luisteren. Dit werk wat we doen samen met koffiedames en verzorgenden, draait om mensen en persoonlijke aandacht. Ik kan vanuit mijn christelijke geloof helpen om liefdevol afscheid te nemen van iemand waar ze veel van houden. Ik vind het zo mooi om te doen dat het niet als werk voelt.”

Meer informatie via www.koehoorn-begrafenis.nl

Dit artikel is ook te lezen in de bijlage Vakvrouwen


Bijschrift - Credit

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie