Afbeelding
Pauw Media
BVLD

Dominique (27) klom op van inpakker tot teamleider: ‘Ik was toe aan een uitdaging’

23 mei 2022 om 10:04 Zakelijk BVLD

BARNEVELD Met voor de deur een groene vijver omringd door gras, bomen en struiken is het kantoor van DO IT ORGANIC een groene oase op bedrijventerrein Harselaar. Het is tevens de werkplek van Dominique Flederus (27), die in zeven jaar opklom van inpakker tot teamleider. 

‘We hebben buiten ook een insectenhotel en twee bijenvolken’, vertelt de 27-jarige Barneveldse opgewekt, nadat ze zich heeft ontdaan van haar haarnetje, werkschoenen en witte jas om plaats te nemen in het kantoor aan de Hermesweg. 

Dat Dominique het binnen DO IT ORGANIC zou schoppen tot teamleider van de productieafdeling had ze naar eigen zeggen nooit verwacht. Toen ze zeven jaar geleden aan de slag ging bij de specialist in biologische voeding zag ze dat aanvankelijk als een tussenoplossing. ‘Ik studeerde Human Resource Management (HRM), maar die opleiding bleek toch niet helemaal bij me te passen. Ik besloot te stoppen en nam een tussenjaar.’

EERLIJKE PRIJS In dat tussenjaar ging ze als inpakker aan de slag bij DO IT ORGANIC, dat ruim dertig jaar geleden is opgericht door Voorthuizenaar Poppe Braam en sinds 2019 in handen is van  Hendrik Wijnen. Het bedrijf verwerkt en verhandelt biologische grondstoffen en levert biologische producten over de hele wereld. ‘Onze missie is om de wereld een betere plek te maken door de omschakeling van gangbare naar biologische landbouw te versnellen en door biologisch voedsel aan te bieden voor een eerlijke prijs’, vat Dominique samen.

Biologisch is beter voor de aarde en je gezondheid

Die missie sprak haar aan. Ze besloot te blijven en promoveerde tot machine operator, een rol die ze drie jaar lang met plezier op zich nam. Totdat de functie van teamleider op de productieafdeling vrijkwam: ‘Ik was toe aan een uitdaging en besloot ervoor te gaan.’ 

KLIMAAT EN GEZONDHEID ‘Nu geef ik leiding aan een team van zeventien werknemers, onder wie mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt‘, vervolgt ze. ‘Zij krijgen hier de ruimte om fouten te maken, ook als dat betekent dat een lading soms niet geschikt is voor de supermarkt.’ Daar zoekt DO IT ORGANIC vervolgens een andere bestemming voor. ‘Zo hebben we onlangs een groot aantal zakken rijst met een foutje in de verpakking naar Oekraïne gestuurd.’

Het menselijke aspect is een van de dingen die Dominique zo leuk vindt aan haar werk. Daarnaast bemoeit ze zich onder meer met innovatie op het gebied van verpakkingen. Zo test DO IT ORGANIC bijvoorbeeld composteerbare verpakkingen van maïszetmeel, een duurzaam alternatief voor plastic. 

‘Zelf ben ik ook meer waarde gaan hechten aan duurzaamheid sinds ik hier werk. Ik consumeer bewust en weet nu dat biologisch voedsel niet alleen beter is voor de aarde, maar ook voor je eigen gezondheid.’

GROEIENDE ORGANISATIE Inmiddels telt DO IT ORGANIC bijna honderd werknemers - en het bedrijf blijft groeien. ‘We hebben op dit moment meerdere vacatures openstaan ter uitbreiding, waaronder drie voor heftruckchauffeurs.’ Ervaring is een pré, maar niet vereist: ‘Wij kunnen de nieuwkomers ook een heftruckcertificaat aanbieden.’ 

Het belangrijkste is dat de kandidaten op een veilige manier kunnen werken. ‘Veiligheid is voor ons het allerbelangrijkste. Daarom treffen we veel maatregelen en blijven we ons verbeteren op dit gebied. Iedereen heeft namelijk het recht om aan het einde van de werkdag in dezelfde conditie terug te keren naar het thuisfront, als ze eerder op de dag bij ons bedrijf zijn binnengekomen.’

Daarnaast kunnen de nieuwe werknemers rekenen op een boel gezelligheid, voegt ze tot slot toe. ‘We doen veel leuke dingen samen, zoals karten, barbecueën en puzzeltochten. Daarbij kun je met bijna honderd man personeel regelmatig op een traktatie rekenen.’ 

Aangeboden door DO IT ORGANIC

Dit artikel is ook te lezen in de nieuwe editie van BVLD Magazine

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie