Achterveld begon het seizoen met een 2-1 nederlaag bij SVM Maartensdjik.
Achterveld begon het seizoen met een 2-1 nederlaag bij SVM Maartensdjik. Gerwin van Luttikhuizen

Teleurstelling groot bij verliezend Achterveld

24 september 2022 om 23:30 Voetbal

ACHTERVELD Na de 2-1 nederlaag tegen SVM Maartensdijk stapten de spelers van Achterveld teleurgesteld van het veld. ,,We verloren van een tegenstander die ik niet heel bijzonder vond’’, was de bittere conclusie van Jouri Melkert. ,,Heel jammer, dit had echt niet gehoeven.”

Na miscommunicatie tussen Gerben van Doorn en Pieter van Uhn kon de thuisploeg profiteren en de 1-0 op het scorebord zetten. ,,Dat was heel ongelukkig, daarna hebben we ze vol onder druk gezet.” Dat leidde ook tot de gelijkmaker. Uit een corner van Joey van den Brink kopte Mark de Ridder de 1-1 binnen.

Daarna kreeg Achterveld nog voldoende kansen om op voorsprong te komen. Dat gebeurde niet. Na rust werd SVM bovendien steeds meer de betere ploeg. ,,Wij lieten dat ook toe’’, zag Melkert. ,,Ons spel was na rust ook niet best. De voorzetten vanaf de zijkanten kwamen bijna niet meer en als het wel eens gebeurde dan werd er niets mee gedaan.”

SVM kwam na een mooie aanval op 2-1. Het lukte Achterveld daarna niet meer om in ieder geval nog een punt aan de competitiestart over te houden.
Doelpunt Achterveld: Mark de Ridder.