In Barneveld weet iedereen die het nog wist dat Kevin Greeven terug is bij SDVB..
In Barneveld weet iedereen die het nog wist dat Kevin Greeven terug is bij SDVB.. Melvin Taribuka

Kevin Greeven is helemaal terug en leidt SDV Barneveld naar 3-1 winst

24 september 2022 om 20:10 Voetbal

BARNEVELD Voor wie het nog niet wist: Kevin Greeven is terug bij SDV Barneveld. Als jong ventje vertrok de linkspoot naar Go Ahead Eagles. Afgelopen zomer sloot de 20-jarige Barnevelder weer aan bij zijn oude club. Tegen Berkum scoorde Greeven twee keer. SDVB won met 3-1.


Peter Pos

Het was weer flink puzzelen voor Bart Schreuder. De trainer van SDVB kon in de thuiswedstrijd Berkum geen beroep doen op zijn vleugelaanvallers Cem ter Burg (scooterongeluk) en Ricardo Mengerink (hamstring).
Schreuder koos ervoor om Edwin Aben weer een basisplaats te geven. Hierdoor schoof Kevin Greeven door naar het middenveld en Shan Biwott naar de linksbuitenpositie. Vooral Greeven ontpopte zich tot smaakmaker, mede dankzij zijn twee treffers.
,,Zaka (El Biyar, red.) legde de bal twee keer panklaar voor me neer. Ik hoefde er niet zoveel voor te doen’’, klonk het bescheiden. Toch werd Greeven terecht uitgeroepen tot man van de wedstrijd.
,,Ik heb de afgelopen jaren voornamelijk als linksback gespeeld, maar toen ik terugkeerde bij SDVB werd meteen duidelijk gemaakt dat ik me moet richten op een plek op het middenveld. Daar kan ik ook wel uit de voeten.”
Wat heet! Samen met Roy Bronkhorst zorgde Greeven voor de controle op het middenveld. Als er ruimte lag, dan sloot hij aan bij de aanval. Vlak voor rust kopte de 20-jarige Barnevelder de 1-0 binnen en vlak voor tijd besliste hij het duel vroegtijdig met een schot van afstand.
,,In de zomer heb ik nog geprobeerd om prof te worden op Malta. Toen dat niet lukte besloot ik weer om bij SDVB te voetballen. Ik denk dat er best wel wat mensen bij de club zijn die me niet meer kennen. Dat komt omdat ik zo vroeg ben vertrokken. Maar met veel van de jongens uit het eerste heb ik in de pupillen gevoetbald. Ik ben blij dat ik weer bij SDVB speel, hier zit ik echt op mijn plek.”
Ook Schreuder genoot. ,,Dit was voetballend niet onze beste wedstrijd, maar ik kan er ook wel van genieten als je wint zoals wij dat vandaag deden, op strijdlust.”
[Doelpunten: Kevin Greeven 1-0, Roy Bronkhorst 2-1, Kevin Greeven 3-1.

Roy Bronkhorst viert zijn 1e competitiedoelpunt voor SDVB.
Roy Bronkhorst scoort zijn eerste competitie doelpunt voor de hoofdmacht van SDVB. Rechts kijkt Shan Biwott toe.
Zakaria zorgde voor de assist bij de doelpunten tegen Berkum.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie