Afbeelding
Theo Beumer

SDS ’55 is in dorpenderby weer de sterkste

28 mei 2022 om 22:22 Voetbal

WEKEROM SDS ’55 (archieffoto) heeft net als in de eerste editie (4-1) ‘buurman’ Harskamp verslagen. Deze keer was de uitslag 2-1 in het voordeel van de Wekeromse vierdeklasser.

Eip Janssen

Door de uitslagen in de vierde klasse C komen zowel SDS ’55 als Harskamp dit seizoen niet meer in aanmerking voor nacompetitievoetbal. Toch kunnen beide ploegen in de sterke vierde klasse C terugzien op een alleszins geslaagd seizoen.

,,Er ontspon zich op sportpark De Beek in Wekerom best een aardige. SDS‘55 kreeg een behoorlijke kop kans. Bij Harskamp liet Donovan Rijlaarsdam in een duel met SDS ’55 doelman Michael Mulder de kans op een treffer liggen”, had Harskamp trainer Collin Oosterholt gezien. ,,Voetballend kwam SDS ’55 er bij vlagen goed doorheen zonder echt grote kansen te creëren. Iedere tweede bal was wel voor ons”, vulde SDS ’55 trainer Martin Speelziek aan.

In de achtentwintigste minuut opende SDS ’55 de score. ,,Ik dacht aan buitenspel. Maar dat is altijd de vraag. Het was in mijn ogen echt uit het niets”, keek de Harskamp trainer terug. De SDS ’55 trainer had het wat anders gezien. ,,Een verre uittrap van doelman Michael Mulder die Rick Roelofsen bereikte. Hij scoorde met een mooi doelpunt de 1-0”, had Speelziek genoteerd. Op slag van rust bracht de voor Jort van den Hudding ingevallen Gerben van Donselaar SDS ‘55 op 2-0. ,,De assist was van Jaap Evert Roelofsen. In de zestien meter wist Van Donselaar zijn tegenstander uit te spelen en beheerst binnen te schieten. Een mooi moment”, meende Martin Speelziek. Zijn collega: Tweede kans tweede doelpunt, hoe effectief kun je zijn, aldus Collin Oosterholt.

Michel Hol had even daarvoor de kans op de gelijkmaker laten liggen. ,,In vrije positie schoot hij naast”, ging Oosterholt verder.

TWEEDE HELFT VOOR HARSKAMP ,,In de rust gaven de SDS ’55 spelers zelf al aan dat het nog niet gespeeld was en we zo door moesten gaan”, vertelde Speelziek een kleedkamer inkijkje. Hoe gelijk kregen de Wekerommers. ,, Harskamp ging opportunistischer spelen en daaruit kwam de 2-1”, analyseerde Speelziek. Het was Harskamper Aldo van Norel die trefzeker de 2-1 scoorde. Een aanval over links, waarbij Michel Hol door ging en goed teruglegde. ,,Aldo was attent meegelopen en tikte beheerst onhoudbaar binnen”, had Oosterholt genoteerd.

Het laatste half uur van deze dorpenderby was niet geweldig. ,,Het was van beide kanten voetballend niet hoogstaand, maar wel alles wat bij een derby hoort. Veel strijd en weinig goed voetbal. Verder is SDS ’55 niet echt in de problemen geweest. Ik heb wel genoten van de strijd die mijn ploeg leverde. Werkelijk iedere speler vocht voor iedere meter en op die manier hebben we de overwinning over de streep getrokken. ”, gaat de SDS ’55 trainer verder. ,, Harskamp zette vol druk en wij gaven SDS’55 geen kans. Maar eerlijk gezegd creëerden wij ook niet veel”, was Oosterholt eerlijk. Het bleef tot de laatste minuut spannend maar de 2-1 stand in het voordeel van SDS ’55 bleef intact.