Met de beker waar het allemaal om draait, op de foto.
Met de beker waar het allemaal om draait, op de foto. Eigen foto

Barnevelds stel geniet in Tirana en hoopt op zege: ‘We willen hier gewoon bij zijn’

25 mei 2022 om 07:52 Voetbal

BARNEVELD/TIRANA ,,We willen en moeten hier gewoon bij zijn. Die sfeer is nu al prachtig.” Feyenoord maakt zich op voor de Conference League-finale vanavond in Tirana en ‘Barneveld’ geniet volop mee. Frédérique en Léon van de Glind zijn vol lof over de sfeer in de Albanese hoofdstad. ,,En Feyenoord gaat winnen ook van AS Roma, het liefst met de ‘Italiaanse uitslag’ van 1-0.”

Sinds zondag zit het Barneveldse stel al in Albanië. ,,Dat was het meest praktisch qua vlucht vanuit Nederland”, zo legt Léon (44) uit. ,,Sinds die tijd is de sfeer al per dag mooier aan het worden, er komen ook steeds meer Feyenoord-fans in de stad. En ja, die zoeken elkaar op ook.” Ze combineren het tegelijk met een stedentrip, zo zegt Frédérique, die van oorsprong Rotterdamse is maar wegens haar studie aan de MAS (tegenwoordig Groenhorst College) sinds 2000 in Barneveld woonachtig is. ,,Inmiddels ben ik zeker gewend hoor, maar anders dan Rotterdam is het natuurlijk zeker en ik keer er elke keer weer graag terug. En ja, mijn man is ook Feyenoord-fan; anders hadden we het ook niet volgehouden denk ik zo, haha.”

Tickets voor de wedstrijd hebben ze (nog) niet. ,,Tjonge jonge, als je die prijzen ziet, is dat niet normaal”, zo vertelt Frédérique over de ontstane gekte. ,,De goedkoopste kaartjes zijn bijvoorbeeld al 600 euro, maar dat is ons iets te gek. We blijven het zeker in de gaten houden en misschien worden ze morgen (vandaag, JJ) nog wel wat goedkoper naarmate de wedstrijd dichterbij komt. De woensdag zullen we vooral in en rond de fanzone zijn denk ik zo, midden in de stad.”

SFEER EN WEER Dinsdag was het vooral genieten van de sfeer en het weer in de Albanese hoofdstad. Frédérique: ,,Het is lekker in onze AirBnB op tien hoog. Er staat een lekker windje en de pilsjes smaken goed. En helemaal leuk is dat er morgen nog wat vrienden, onder meer uit Barneveld in de persoon van Bennie Soetendaal, bij komen.” Hoe groot is het vertrouwen bij de vrouwelijke gesprekspartner? ,,Groot hoor, wij gaan zeker een feestje vieren woensdagavond. Prachtig is helemaal dat mijn favoriete speler, Justin Bijlow, waarschijnlijk op doel staat tegen AS Roma. Waarom hij mijn favoriet is? Mijn zoon Maurice is ook keeper!” Léon: ,,De sfeer zit er vandaag echt alweer heel goed in en dit blijft genieten tot en met donderdag, wanneer we weer terugkeren. Na de thuiswedstrijd tegen Olympique Marseille hebben we met zijn tweetjes besloten om hier heen te gaan. We zijn niet voor niets Feyenoorders toch, daar doe je verder niks aan en ben je vaak niet voor je lol. Die lol is er nu gelukkig wel, maar diepe dalen beleef je bij deze club ook. Of ik vertrouwen heb voor de finale? Tja, je weet het niet met die trainer van AS Roma, José Mourinho, maar als wij ons eigen spel spelen en gecontroleerd gaan aanvallen, moet het zeker goed komen. Laten we gaan winnen met een Italiaanse uitslag, 1-0, dan ben ik tevreden en kan het feest echt beginnen!”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie