(Archieffoto Rood Wit'58 - VVOP)
(Archieffoto Rood Wit'58 - VVOP) Henk Hutten

Late goal van Rood-Wit’58 goud waard

21 mei 2022 om 18:24 Voetbal

VEENHUIZERVELD Dankzij een 1-0 overwinning op Blauw Geel heeft Rood-Wit’58 een grote stap richting lijfsbehoud gezet. De winnende goal werd vlak voor tijd uit een strafschop gescoord door aanvoerder Marijn van Meerveld.

Bij Rood-Wit’58 had trainer Albert van Nijhuis Tristan Stoffer een basisplaats gegeven en kreeg Wesley Ruiter de grootste kans van de eerste helft. Zijn kopbal ging echter op de lat, dit seizoen een veelvoorkomend wapenfeit van de roodwitten. Na rust waren er wat meer mogelijkheden en had Camilo Bronkhorst de beste kans op de openingstreffer, maar zijn schot ging over. Vijf minuten voor tijd kreeg Rood-Wit’58 na een handsbal een strafschop. In de vorige thuiswedstrijd liet Van Meerveld deze kans nog onbenut, maar de aanvoerder pakte zijn verantwoordelijkheid en schoot onberispelijk raak: 1-0.

Na vier puntendelingen op rij was de zege tegen Blauw Geel’55 meer dan welkom voor het team van Albert van Nijhuis. Door de driepunter nemen de roodwitten afstand van de degradatiezone en heeft Rood-Wit met nog twee duels op het programma en mede door het betere doelsaldo een marge van vier punten op nummer twaalf Zwart-Wit’63. Trainer Van Nijhuis: “Wij hebben vandaag echt goede zaken gedaan, maar de vlag kan nog niet uit. Het was eigenlijk een 0-0 wedstrijd, de strafschop vlak voor tijd was zeer welkom. Eerlijk gezegd durfde ik niet te kijken, maar ik vind het grandioos van en voor Marijn dat hij na de misser tegen SKV nu bij deze stand ook een strafschop nam.”

Zaterdag wacht Rood-Wit’58 de lastige uitwedstrijd in Apeldoorn tegen titelkandidaat AGOVV.