Strijd tegen degradatieTerschuurse Boys-Zwart Wit
Strijd tegen degradatieTerschuurse Boys-Zwart Wit Henk Hutten

Gelijkspel Terschuurse Boys tegen concurrent

21 mei 2022 om 20:31 Voetbal

TERSCHUUR Ondanks een sterke eerste helft heeft Terschuurse Boys de degradatiekraker tegen Zwart-Wit’63 niet kunnen winnen. Na negentig spannende minuten moesten beide ploegen genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel waardoor de uitgangspositie voor deelname aan de nacompetitie nauwelijks veranderd is.

Bij Terschuurse Boys keerde doelman Gerben Hilgers terug in het elftal en waren er ook weer basisplaatsen voor verdediger Gerwin Berkhof en linkermiddenvelder Melvin van Vaneveld. In de eerste helft leek Terschuurse Boys op weg naar de eerste thuiszege sinds 19 februari toen een vrije trap van Gydo Vos doorgekopt werd door Rob Porte en via een Hardewijkse verdediger in eigen doel eindigde: 1-0. Terschuurse Boys was met een bal van Jeffrey van Belkum tegen de paal dichtbij een volgende goal en ook Gydo Vos kon vlak voor rust net niet het tweede doelpunt binnentikken.

Na rust kwam Zwart Wit sterk uit de kleedkamers en na een serie corners werd het na een kleine twintig minuten uit een directe vrije trap 1-1. In een helft met veel strijd, spanning en veel kleine overtredingen was de 2-1 van Tomas Vaarkamp een schaars hoogtepunt. Na een individuele actie en kapbeweging krulde de aanvaller de bal fraai in de verre hoek. Zijn tweede competitietreffer van het seizoen werd echter niet de winnende goal van het boeiende duel omdat de bezoekers tien minuten voor tijd weer op gelijke hoogte kwamen. Het was uiteindelijk aan doelman Hilgers te danken dat 2-2 ook de eindstand werd waardoor de wedstrijd met twee gezichten geen winnaar opleverde.

Voor trainer Wilgo van ’t Bosch, die samen met Ben van Veldhuizen in het restant van de competitie een trainersduo vormt, was het een teleurstellend resultaat: “Wij hebben vandaag twee dure punten verloren. Zeker in de eerste helft waren we beter en hadden we met een grotere voorsprong moeten gaan rusten. Wij wisten dat Zwart Wit na rust wat opportunistischer ging spelen en hebben onvoldoende gebruik gemaakt van hun wat tragere verdediging. In de laatste tien minuten hinkten we op twee gedachten en was het ook belangrijk om niet te verliezen.”

Door de puntendeling blijft Terschuurse Boys op de veilige elfde plek staan, al is de marge met de twaalfde positie van Zwart Wit slechts een positief verschil in doelsaldo van acht goals. In de laatste twee duels staat er voor Terschuurse Boys een uitwedstrijd tegen SKV en een thuisduel tegen Zeewolde op het programma. Van ’t Bosch hierover: “Wij hebben het in ieder geval nog in eigen hand. Het is lastig om de zwaarte van ons programma te vergelijken met dat van Zwart Wit, maar we zullen zeker nog punten moeten halen om de nacompetitie te ontlopen. Het worden twee finales, maar vandaag hebben de spelers laten zien dat ze keihard kunnen werken en dat geeft vertrouwen voor het restant.”