Afbeelding
Theo Beumer

SDS ’55 pakt punt bij titelkandidaat EFC ‘58

26 april 2022 om 23:40 Voetbal

WEKEROM SDS ’55 (archieffoto) heeft in Ermelo bij EFC ’58 een meer dan verdiend 1-1 gelijkspel behaald. Daarmee blijft SDS ’55 in de race voormogelijk nacompetitievoetbal.

Eip Janssen

,,Ik ben ontzettend tevreden hoe het team bij EFC ’58 voor de dag is gekomen. Met iets meer geluk hadden drie punten gepakt. De wijze waarop de spelers met en voor elkaar hebben egstreden verdiend alle lof”, keek SDS ’55 trainer Martin Speelziek terug. Hij wist dat de thuiswedstrijd met 0-3 verloren was. SDS ’55 zette de thuisclub gelijk sterk onder druk. ,,Dat had resultaat want na negen minuten kopte Jaap Evert Roelofsen ons naar 0-1. Het doelpunt ontstond uit een goed genomen corner.” Een minuut of tien later kreeg SDS ’55 de kans de score te verdubbelen. ,,We slaagden er niet in met drie man de twee EFC ’58 verdedigers uit te spelen”, oordeelde de SDS ’55 trainer. IN de vijfentwintigste minuut werd het 1-1. ,,Een voorzet waarbij SDS ’55 geen druk op de bal zette. Er kon vrij worden ingekopt door Gerjan van der Ham. De thuisclub nam wel het initiatief over, maar echte kansen creëren was er ook niet bij.”

De SDS ’55 trainer instrueerde in de rust zijn manschappen op het EFC ’58 gevaar vanaf de zijkanten. ,,Dat lukte prima. Goed voetbal was op het slechte grasveld bijna onmogelijk geworden. Ik zag dat de opdracht die ik in de rust had gegeven aan de ploeg, prima werd opgepakt. ,We zorgden ervoor dat EFC ‘58 niet kon voetballen. SDS ’55 kreeg nog een aantal mogelijkheden, maar de bal wilde net niet goed vallen. Een gelijkspel met een gouden randje in de aanloop naar Koningsdag”, sluit Martin Speelziek tevreden af.

SDS ’55 blijft inde vierde klasse de vijfde plaats bezetten met 33 punten uit 18 wedstrijden. Zaterdag komt De Veluwse Boys op bezoek. De aanvang op sportpark De Beek is 15.00 uur.