Jurgen Hoegen denkt nog aan een periodetitel met Veluwse Boys.
Jurgen Hoegen denkt nog aan een periodetitel met Veluwse Boys. Pauw Media

‘Het wordt een pittig potje’ denkt ‘Veluwse Boy’ Jurgen Hoegen

15 april 2022 om 12:47 Voetbal

GARDEREN Hij is een type speler dat vaak wat ondergewaardeerd wordt. Toch is Jurgen Hoegen een voetballer die bijna in alle wedstrijden een voldoende scoort. Morgen stuit de middenvelder van Veluwse Boys op Harskamp stuit. ,,Dat wordt een pittig potje.”


Hij is een voorbeeld voor het team, zo laat trainer Hans Nijhuis weten. ,,Hij verzaakt nooit tijdens wedstrijden en trainingen en toont altijd volop inzet.” Geconfronteerd met die complimenten reageert de Gardereen als volgt. ,,Dat zijn natuurlijk heel mooie woorden van Hans en ik moet zeggen dat ik me wel in die woorden kan vinden. Ik ben een type speler dat het vuile werk doet en gaten dichtloopt. Ik kan mezelf dan ook niet echt een ‘mooie voetballer’ vinden of zo. Ik val niet op met goals en assists maar ben zeker wel van waarde als controlerende middenvelder in dit vaak ‘voetballende’ team. Ik voel me prettig op deze plek, ook al stond ik in het verleden vaak ook centraal in de verdediging.” In de eerste periode van trainer Hans Nijhuis enkele seizoenen geleden, werd hij overgeheveld naar het middenveld. ,,En dat is ook wel mijn favoriete positie.”


GRILLIG Helemaal hosanna is het allemaal niet op sportpark De Westeneng. Daarvoor zijn de prestaties te grillig. Daar waar het voor de winterstop meer dan aardig ging, is daar nu niet al te vaak meer sprake van. Hoe verklaart de 29-jarige, tegenwoordig samen met zijn vriendin in Putten woonachtige voetballer, die prestatiecurve? ,,Dat is het eigenlijk niet, daar zoeken we zelf ook naar. Het kan te maken met de te lange winterstop door corona, maar ja, daar hebben andere ploegen natuurlijk ook last van. Laten we in elk geval hopen dat het zaterdag tegen Harskamp goed gaat. De eerste wedstrijd daar hadden we echt niet met 2-0 hoeven verliezen. Ze hebben natuurlijk de nodige nieuwe spelers gehaald, maar we waren toen zeker niet minder. Qua spel ging het gelijk op en ook qua aantal kansen. Door een foutje van ons kwamen we met 1-0 achter en door een penalty in de laatste minuut viel de 2-0. Zaterdag zit een resultaat er dan ook zeker in. En we moeten ons voordeel halen uit het feit dat we op natuurgras spelen, dit terwijl zij dat op kunstgras doen. Het veld ligt er als bijna altijd weer prima bij.”

ONBETWIST Hoegen is dus onbetwiste basisspeler in het keurkorps van Nijhuis. Dat is eigenlijk ook voorheen bijna altijd het geval geweest. De in Garderen opgegroeide voetballer doorliep alle eerste jeugdelftallen en begon reeds op zijn vijfde met de voetbalsport. ,,En ik ben mijn club altijd trouw gebleven en hoef ook helemaal niet weg. Of dat in de toekomst wel zal gebeuren? Dat lijkt me niet hoor. Ik ben 29, één van de ouderen in dit toch vrije jonge elftal en heb het gewoon goed naar mijn zin.” Heeft hij dan niet de ambitie om aanvoerder te worden? ,,Ik ben het wel geweest hoor, maar het hoeft niet per se van mij. Het maakt me niet zoveel uit. Ik geef mijn mening in het veld toch wel, of ik nou een aanvoerdersband draag of niet.” 

Wat is de kracht van het huidige Veluwse Boys? ,,Vooral de hechtheid van het team denk ik. We willen ‘voetballen’ maar werken ook keihard voor elkaar. Ook buiten het veld gaan de spelers goed met elkaar om, het is echt leuk en gezellig. We hebben extra voor elkaar over en maken het zo de tegenstanders heel moeilijk. Verder gaan we ook altijd van onze eigen kracht uit en dat was voorheen niet altijd het geval. Het enige dat wellicht ontbreekt is de ‘extra klasse’. Toen keken we ook regelmatig naar de tegenstanders. Nee, wij bouwen graag van achteruit op om vandaar uit verder te combineren.”

Hoegen speelde altijd in de eerste jeugdelftallen, maar dat was volgens hem geen kunst. ,,Haha, nee, we hadden vaak maar één jeugdteam per categorie. Dus dat was vrij logisch. Wel is het zo dat ik in het verleden wel eens een stap heb overgeslagen omdat ik wat groter en sterker was dan mijn ploeggenoten van toen. Ik ging namelijk van de E2 naar de D1. Dat was natuurlijk wel een stap omdat ik én met oudere jongens ging spelen én op een groter veld.”



ELFDE Momenteel is Hoegen - in het dagelijks leven expeditiechef bij Vrieshuis Lagemaat in Nijkerk - alweer bezig aan zijn elfde seizoen in het vlaggenschip van de Garderenen. ,,Vanaf mijn achttiende zit ik er alweer in ja. Dat gaat snel, nu je mij dat zo vraagt. Zaak voor dit seizoen is om de komende weken zoveel mogelijk punten te pakken zodat we misschien nog om een periodetitel mee kunnen strijden. Er komen in de vorm van Harskamp en onder meer VVB clubs aan die ons wel kunnen liggen. Het is lastig te voorspellen allemaal, maar we moeten er wel voor gaan vind ik. Voor de winterstop hebben we bewezen dat we het kunnen.”

Jurre Jochemsen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie