Lars van Wikselaar, archieffoto met aanvoerdersband, redde de eer.
Lars van Wikselaar, archieffoto met aanvoerdersband, redde de eer. Theo Beumer

Harskamp moet meerdere erkennen in sterk Heerde

2 april 2022 om 19:47 Voetbal

HARSKAMP In Heerde leed Harskamp een 4-1 nederlaag tegen kampioenskandidaat Heerde.

Eip Janssen

,,De wedstrijd werd op details beslist. Ik vond dat wij gewoon niet scherp genoeg van start gingen”, oordeelde Harskamp trainer Collin Oosterholt gedecideerd. Hij zag zijn ploeg in de eerste helft op een 1-0 achterstand komen. ,,Daarna kregen we best wat kansen maar het was steeds ‘net niet’. Een Heerde verdediger haalde nog een bal van de doellijn. Dan moet je ook wat geluk hebben.”

In de tweede helft begon Harskamp gewoon goed. ,,Na een minuut of acht spelen een individuele fout achterin. De bal werd achterin niet goed weggekopt en het was 2-0. Het bleef onrustig en de 3-0 viel snel daarna. Daarna zijn we alles of niet gaan spelen. Om met Van Gaal te spreken een nieuw systeem 1-2-4-3”, gaf Oosterholt een inkijkje in het tactische concept van Harskamp. Bij de 4-0 die daarna viel wist Lars van Wikselaar de eer te redden: 4-1. ,,Onze ploeg kreeg nog wat kansen maar de scherpte ontbrak. De komende wedstrijden tegen Achterveld en De Veluwse Boys zullen inzicht geven wat de mogelijkheden zijn eventueel nacompetitievoetbal te halen”, besluit Oosterholt.

Harskamp neemt in de vierde klasse C de zesde plaats in 25 punten uit 15 wedstrijden. Zaterdag komt Achterveld dat een plek lager staat op bezoek.