Afbeelding
Theo Beumer

SDS ’55 haalt punt bij medekoploper SEH

26 maart 2022 om 19:44 Voetbal

WEKEROM ,,SDS ’55 (archieffoto) heeft een 1-1 gelijkspel behaald bij koploper SEH. Vooraf teken je daarvoor. Achteraf werd ons in de slotfase een doelpunt onthouden omdat de assistent voor buitenspel vlagde. Er werd aan de juistheid van zijn signaal wat getwijfeld maar de scheidsrechter ging erin mee. Maar ik ben ook zo eerlijk om te stellen dat ik met het gelijke spel kan leven”, opende SDS ’55 trainer Martin Speelziek.

Eip Janssen

Hij moest vooraf wat improviseren omdat Evert Bouw, Rick Roelofsen en Martien van den Berg niet fit waren. ,,Dat gaf spelers als Lennart Ploeg en Albert Schregardus de kans zich te bewijzen. Met een beetje meer geluk had Lennart Ploeg ons naar de winst geschoten.” Beide ploegen kregen in de eerste helft niet al te veel echte doelrijpe kansen. ,,Het was tot de zestien meter wel aardig. Maar dan stokte het. Te slordig en soms iets te veel balverlies. Een minuut of vier voor rust kwam SDS ’55 via Gerben Roelofsen die een corner inkopte op 0-1. Lekker ga je dan de kleedkamer in”, meende de SDS ’55 trainer.

In de tweede helft een vrijwel identiek spelbeeld als voor rust. De kansen waren op een hand te tellen. ,,Ik denk dat wij twee goede mogelijkheden hebben gehad de score op 0-2 te brengen. Lennart Ploeg zag Schregardus een bal breed leggen maar op kniehoogte. Die was niet te controleren anders kan hij hem er zo inlopen”, analyseerde Speelziek. SEH ging drukken, kreeg een aantal corners maar echt gevaar leverde het niet op bij het SDS ’55 doel. Een minuut of tien voor tijd wist de thuisclub de score te egaliseren: 1-1. Daar bleef het na de afgekeurde goal van Gerben Roelofsen bij.

,,In deze sterke vierde klasse haal je geen nacompetitie in de duels tegen de mindere ploegen. Ik denk dat SDS ’55 plaats 4 of 5 in het vizier moet houden. Daar strijden op dit moment meerdere ploegen om. Dus een serie neerzetten zou mooi zijn”, besluit Martin Speelziek.

SDS ’55 neemt op dit moment de vijfde plaats in met 23 uit 14. WZC Wapenveld en De Veluwse Boys liggen op de loer omdat zij nog wedstrijden te goed hebben.

Zaterdag ontvangt SDS ’55 hekkensluiter VV Barneveld.