Evert Bouw werd de dupe van een matige arbiters beslissing.
Evert Bouw werd de dupe van een matige arbiters beslissing. Theo Beumer

SDS ’55 verzuimt vaker te scoren en speelt gelijk

19 maart 2022 om 20:03 Voetbal

WEKEROM SDS ’55 heeft tegen het sterke WZC Wapenveld een 1-1 gelijkspel behaald. De gelijkmaker viel in de voorlaatste minuut.

Eip Janssen

..Heel zuur omdat WZC Wapenveld vanuit een vrije trap die door vriend en vijand werd gemist in de laatste minuut gelijk kwam. Vanaf de aftrap kreeg Matthijs van de Kamp nog de kans op de 2-1 maar het was ‘net niet’. Wij verzuimden helaas de 1-0 uit te bouwen”, oordeelde SDS ’55 trainer Martin Speelziek.

Hij zag zijn ploeg net als vorige week tegen Harskamp er vanaf het begin op knallen. WZC Wapenveld werd gelijk vastgezet. Dat resulteerde al binnen zeven minuten in een 1-0 voorsprong. ,,Jort van den Hudding benutte een terecht gegeven strafschop nadat Rick Roelofsen in het strafschopgebied werd neergelegd.” SDS ’55 kreeg in de eerste helft, en ook na rust een aantal goede kansen de score hoger te tillen. ,,Achterin werd vrijwel niets weggeven. WZC Wapenveld heeft een maal de paal geraakt, en in de tweede helft nauwelijks een kans gehad”, meende de SDS ’55 trainer. Tegenvaller was wel het weg zenden van Evert Bouw (2x geel) (archieffoto) met nog zo’n kwartier te spelen. ,,Een laat ik het vriendelijk zeggen matige beslissing van de scheidsrechter. Natrappen van een WZC Wapenveld speler wordt niet bestraft omdat hij nadrukkelijk de andere kant opkeek. Onze speler werd bij mannelijke duels wel bestraft”, baalde Speelziek.

Hij beschouwde het 1-1 gelijkspel als twee hele dure verliespunten. ,,In deze sterke vierde klasse C is elk punt belangrijk. Ik verwacht dat de vierde plaats ook nog ‘recht’ geeft op nacompetitievoetbal. De ploegen WZC Wapenveld, Harskamp en SDS ’55 hebben nu 22 punten, maar ik beschouw De Veluwse Boys en Achterveld ook nog als concurrenten. Zaterdag naar koploper SEH (Heerde). Misschien kunnen we daar stunten”, sluit de SDS ’55 trainer hoopvol af.