(Archieffoto Rood-Wit'58- Terschuurse Boys)
(Archieffoto Rood-Wit'58- Terschuurse Boys) Henk Hutten

Rood-Wit’58 verliest nipt van concurrent Blauw Geel’55

5 maart 2022 om 18:32 Voetbal

PUTTEN Rood-Wit’58 heeft in Ede nipt met 1-0 van directe concurrent Blauw Geel’55 verloren. Door de vijfde nederlaag met een doelpunt verschil in de laatste zes wedstrijden blijft de club uit Putten de nummer dertien van de derde klasse B.

Om toch nog voldoende minuten te kunnen maken na de gestaakte wedstrijd van vorig weekend tegen Terschuurse Boys oefende Rood-Wit’58 midweeks tegen vierdeklasser Veluwse Boys (1-4 zege). Op Sportpark Peppelensteeg begon de formatie van trainer Albert van Nijhuis niet sterk aan de wedstrijd, toch schoot Marcel van Nieuwenhuizen na een vrije trap van Robert Wallet op de paal. Niet veel later kwam Blauw Geel’55 na een snelle aanval niet onverdiend op voorsprong. Rood-Wit’58 kwam echter steeds beter in de wedstrijd en had via Marcel van Nieuwenhuizen een grote kans op de gelijkmaker. Ook na rust waren de bezoekers uit Putten dichtbij een gelijkspel maar Daniel Gerritsen, Wallet en Camilo Bronkhorst (lat) waren niet trefzeker.

Trainer Van Nijhuis: ,,We hebben vandaag zeker zestig minuten veel strijdlust getoond en een aantal grote kansen gekregen. Maar zoals wel vaker dit seizoen hebben we veel moeite met scoren. Ook vandaag weer de lat en de paal geraakt, misschien hebben we dit seizoen al wel vaker het houtwerk geraakt dan gescoord. Belangrijk positief punt is natuurlijk de rentree van Daniel Stoffer in het laatste kwart, uiteraard een lastig moment. Maar dat ging gelukkig goed. Zaterdag wacht ons thuis tegen Stroe een volgende finale”.