Lajos Scholtens (links) en trainer Gerwin Dekker in gelukkiger tijden.
Lajos Scholtens (links) en trainer Gerwin Dekker in gelukkiger tijden. VVB

Nabije toekomst VV Barneveld 1 ongewis na per direct stoppen vier spelers

5 februari 2022 om 23:06 Voetbal

BARNEVELD De nabije toekomst van VVB 1 lijkt ongewis. Afgelopen zaterdag maakten vier spelers bekend er met onmiddellijke ingang mee te stoppen. De slechte resultaten en dito trainingsopkomst zijn debet aan hun vroegtijdige opstappen. Aanvoerder Lajos Scholtens - zelf ook per direct weg - legt uit. ,,Dit besluit is pijnlijk maar onvermijdelijk.”

Scholtens, Dries Hazeleger, Simon de Boer en Willem van Maanen (de laatste was als enige geen vaste basisspeler) geven er allemaal de brui aan. Eerstgenoemde captain geeft tekst en uitleg. ,,Het begon eigenlijk al een beetje vóór het seizoen toen goede spelers zoals onder meer Iloy Cislo, Barry de Winter, Michel van de Bunt en Bart de Bont duidelijk maakten niet aan de competitie te beginnen. Er kwamen weliswaar spelers voor terug, maar als ik eerlijk ben, leverden we wel in qua kwaliteit. Dus we begonnen al met een achterstand zogezegd.” 

DE MIST IN Tot overmaat van ramp ging de competitie-ouverture totaal de mist in. Nota bene op het eigen sportpark ‘t Nieuwe Oost werd er met maar liefst 11-1 verloren van Veluwse Boys. Die trend van ruime nederlagen werd tot aan de winterstop niet doorbroken. VVB staat nog altijd puntloos onderaan in de vierde klasse C van het zaterdagvoetbal. Daarbij kwamen blessures én corona. ,,Dat werkte natuurlijk ook niet mee”, aldus Scholtens in zijn vervolg. ,,Maar ook niet het enige, zo realistisch wil ik ook zijn. De trainingsopkomst was dramatisch - dat heb ik echt nog nooit zo erg meegemaakt - en dat was heus niet alleen corona of blessureleed. Het was geen uitzondering dat we met zijn zessen op het trainingsveld stonden. En ja, als dat nu één keer gebeurt, kan dat nog eens, maar het was op een bepaald moment structureel. Samen met Dries en Simon ben ik bij elkaar gaan zitten en zijn we wezen praten. Op een gegeven moment - vandaag dus - kwamen we tot de conclusie dat verder gaan geen zin meer had. En ik wil benadrukken dat we niet over één nacht ijs zijn gegaan. Natuurlijk besef ik dat we de boel in de steek laten, maar het is niet anders, voor mij is het onvermijdelijk, het had geen zin meer. En uiteraard vind ik het jammer voor de club, maar op een bepaald moment moet je voor jezelf, je gezin en je werk kiezen.”

‘KOEK IS OP’ Lopende het seizoen moest steeds vaker een beroep worden gedaan op spelers uit lagere elftallen. ,,Respect natuurlijk voor het feit dat ze ons hielpen, maar qua kwaliteit werd het natuurlijk niet beter. Op een gegeven moment begon de situatie steeds meer te frustreren, de koek is gewoon op. En voor de hoofdtrainer (Gerwin Dekker, JJ) was en is de situatie ook niet best. Hij was en is meer bezig met randzaken dan met voetbal. Het is niet anders, maar het is enorm zuur voor de hele club. Dan is er ook nog de onrust op bestuurlijk niveau. Daar wil ik verder niet al te veel over uitweiden, maar dat het onrustig was de afgelopen weken, is een feit. Het is allemaal heel pijnlijk en dubbel en ik weet nog niet of ik überhaupt nog blijf voetballen. Heel oud ben ik zelf niet, ik ben 32, maar ik moet even kijken wat ik ga doen. En wat ik hoop en denk voor VVB 1? Misschien is het wel het verstandigste om er dit seizoen de stekker uit te trekken, maar ik weet niet hoe hoog de boete van de KNVB is. Eén ding is wel zeker, ik gun de club het allerbeste.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie