De sterkste boulers. Van links naar rechts: Eva van Meerkerk (4e), kampioen Django Los, Ejan van de Beek (2e) en Gerrit Methorst (3e).
De sterkste boulers. Van links naar rechts: Eva van Meerkerk (4e), kampioen Django Los, Ejan van de Beek (2e) en Gerrit Methorst (3e). Jan Los

Los kampioen 'Tête à Tête'

9 juli 2019 om 11:59 Sport

BARNEVELD Django Los heeft zaterdag het 'Tête à Tête kampioenschap' van Petanque Barneveld gewonnen. Onder ideale weersomstandigheden was het aan de Gelreweg een kampioenschap om van te genieten. Mede door de vakantie hadden zich slechts 23 deelnemers ingeschreven. Los had in de voorrondes samen met Ejan van de Beek alle vijf partijen gewonnen.
Na vijf voorgelote ronden waren er zes spelers met vier gewonnen partijen. Het ging er nu om wie de meeste pluspunten hadden behaald. In de vijfde en laatste partij was iedereen die kans maakte druk aan het rekenen. Uiteindelijk waren het Gerrit Methorst (4 + 31) en Eva van Meerkerk (4 + 25) de besten die de kruisfinales konden spelen.
Los moest de eerste partij in de kruisfinale tegen nummer 4 Eva van Meerkerk. Zij was deze dag erg goed op dreef en schoot bijzonder goed. Los echter is een speler die alle disciplines goed beheerst. Het was geen partij. Los had de toss en plaatste alles op de but. Van Meerkerk moest constant schieten maar bij elke bal die half of helemaal werd gemist, werd genadeloos afgestraft. Los was zeer goed en won met 13-2.

De andere halve finale tussen Ejan van de Beek en Gerrit Methorst was er hetzelfde spel. Methorst speelt bijzonder graag op 6 meter maar kreeg daar geen kans toe. Van de Beek ging minimaal naar de 8 meter of iets verder. Het werd 13-3 voor Van de Beek.
Nu ging het in de kleine finale tussen Van Meerkerk en Methorst. Meerkerk was geen schim meer van de goede speler in de voorronden en het verlies tegen Los. Nu ging ze tegen Methorst hard onderuit met 13-5.
VERMOEIDHEID Bij de finale ging iedereen er eens goed voor zitten. Ejan van de Beek - die met alle toernooien hoog eindigt en Los die meer de grotere toernooien van de bond speelt - waren aan elkaar gewaagd. Het was nu inmiddels de 7e partij die gespeeld moest worden. Daardoor konden ze merken dat de vermoeidheid toesloeg en het leeftijdsverschil gingen ze ook merken. Los (nog geen 30) speelde nu tegen een zeventiger. De nauwkeurigheid en soepelheid waren bij Van de Beek verdwenen en Los kon nu gemakkelijk winnen: 13-1.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie