Veluwse Boys walst met 9-1 over Valburg heen

18 mei 2019 om 22:37 Sport

GARDEREN Veluwse Boys, dat bij puntverlies van Stroe nog een kans had om de titel te pakken, deed wat het doen moest en versloeg Valburg met 9-1.

Stroe liet echter geen punten liggen, zodat Veluwse Boys via de nacompetitie moet proberen de derde klasse te bereiken.

Veluwse Boys begon sterk en stond binnen twee minuten op een 1-0 voorsprong. Op een voorzet van Robin van Middendorp kopte Wesley Doppenberg de bal binnen. Veluwse Boys was heer en meester en verdubbelde in de 11e minuut door Wesley Doppenberg de score naar 0-2. Daarna stokte de productie even, maar in de 32e minuut voltooide Wesley Doppenberg op aangeven van Steven Pott zijn hattrick; 3-0. Nadat Wilgert Kok nog tweemaal op de paal had geschoten, brak bij die stand de rust aan.

Na de hervatting ging het doelpuntenfestijn snel verder. Binnen twee minuten hadden Steven Pott en Rens Mulderij de stand naar 5-0 getild. In de 57e minuut kopte Wilgert Kok op een voorzet van Robin van Middendorp het halve dozijn vol; 6-0. Door een foutje van doelman Ruben Knol kon Valburg de spreekwoordelijke eer redden; 6-1. In de slotfase liep Veluwse Boys door doelpunten van Robin van Middendorp, Rens Mulderij en Wesley Doppenberg naar een 9-1 eindstand. "Nu benutten we de kansen wel. Vorige week tegen Wageningen helaas niet, waardoor we de titel verspeelden", aldus een teleurgestelde trainer Hans Nijhuis.