Afbeelding
Theo Beumer

SDS '55 gefileerd door VIOS V

30 maart 2019 om 19:23 Sport

WEKEROM SDS '55 heeft in de derde klasse een even duidelijke als verdiende 1-5 nederlaag geleden tegen VIOS Vaassen.

Eip Janssen

Dit zonder dat de hoofdtrainer Marcel van der Hoop daarvan getuige was. ,,Hij had een lang weekend weg geboekt. Oorspronkelijk zou SDS '55 op deze speeldag vrij zijn", liet SDS '55 doelman Michael Mulder weten.

De Wekerommer trok daarbij niet zijn vrolijkste gezicht en zat duidelijk met de forse nederlaag in zijn maag.

,,Er worden vooraf goede afspraken gemaakt. Maar niet iedereen hield zich daaraan. Het was tam, weinig inspirerend en SDS '55 onwaardig. In de rust nam de geblesseerde Frank de Jong het voortouw. Hij spiegelde ons een beeld voor dat niet misstond. Ik denk dat SDS '55 in de tweede helft meer gas gaf. Maar dan moet je het geluk, net als laatst bij Nederlands elftal tegen Duitsland, hebben dat je snel scoort. Binnen drie minuten in de tweede helft had de 1-2 op het score bord kunnen en misschien wel moeten staan. Maar het goede schot van Donovan Rijlaarsdam werd evengoed uitstekend door de Vaassense doelman (Bahattin Selcuk, Red.) gestopt. Zo eerlijk moet ik ook zijn."

GELIJK Michael Mulder sloeg in een paar woorden de spijker op de kop. Het was armzalig wat beide ploegen de toeschouwers voorschotelden. En de voorspellingen waren nog wel zo gunstig voor de Wekerommers. Waar SDS '55 op eigen veld uit acht wedstrijd tien punten haalde met de doelcijfers 11-9, hadden de gasten een veel beroerdere score. VIOS V haalde uit negen uitwedstrijden slechts vier punten. Ook de doelcijfers (6-20) spraken boekdelen.

,,Maar zo zie je maar weer dat de uitspraak 'in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst', ook nu opging", sipte Mulder.

De gasten die vooraf aangaven geen 'kunstgrasploeg' te hebben speelden aanzienlijk gemakkelijker dan de ploeterende thuisclub. De 0-1 binnen het half uur was illustratief voor de gemoedstoestand aan Wekeromse kant.

,,Als hij (Mathijs Meijer) deze dwarrelbal zo bedoelde was het een gouden kunstje. Ik denk dat hij er nog steeds niet over uit kan dat de bal alsnog doel trof. Of ik er wat aan kon doen? Misschien wel, maar hij schoot uit het niets. En voor ik het wist was het raak", baalde Mulder.

VIOS V had de zaakjes achterin goed op orde. Vooral de gevaarlijkste SDS '55 aanvaller Donovan Rijlaarsdam lag aan banden bij de linksback.

,,SDS werd gedwongen de lange bal te hanteren op de twee lange spitsen Rijlaarsdam en Gerritsen. Opdracht was je niet in de duels te laten aftroeven en zo nodig een lange bal te spelen", stipte Mulder aan.

En weer net als al menige eerdere wedstrijd werd met de klok op vallen de 0-2 weggegeven. De kleinste man van het veld (Noah Tuasela) mocht vrijstaand in het strafschopgebied ongehinderd en onhoudbaar raak koppen: 0-2. Er werd niet meer afgetrapt.

,,Ook dat houdt niet op. Of het een gebrek aan concentratie of wat anders is. Zeg het maar. Maar je gaat voor de zoveelste keer met een slecht gevoel de kleedkamer in."

AANSLUITINGSTREFFER Nadat SDS '55, zoals eerder aangehaald de kans op de 1-2 zag verijdeld werd het 0-3. Jaron Dijksterhuis (VIOS V) mocht ongehinderd in het Wekeromse strafschopgebied soleren en scoren: 0-3.

,,Voor mijn gevoel was het toen echt over. De kopjes gingen naar beneden. Er werd nog wel gewisseld maar het spelbeeld bleef hetzelfde", ging Michael Mulder verder.

De 0-4 was een wel erg gemakkelijk gegeven strafschop door de verder goed fluitende Ermelose scheidsrechter Arend Boer. Martien van den Berg zou een speler op de hakken hebben gelopen. Jelle Pol had geen moeite het cadeau te verzilveren: 0-4. Nadat Lennart Ploeg koppend de Wekeromse eer had gered, zette Jelle Pol de eindstand op 1-5.

,,Zaterdagavond een feestje. Of dat gezellig wordt weet ik nog niet zo net. Volgende week bij AGOVV een in mijn ogen cruciale wedstrijd. Nu waren de uitslagen nog niet zo ongunstig. Maar we moeten naar onszelf kijken en als team ten strijde trekken", besloot Michael Mulder.

SDS '55 neemt in de derde klasse nu de twaalfde plaats in die 'recht' geeft op het spelen van vervelende P/D-wedstrijden.

De stand van de bedreigde ploegen is: 9. Advendo '57 20-24, 10. SP Teuge 20- 22, 11. AGOVV 20- 19, 12. SDS' 55 20-19, 13. Rood-Wit '58 19-15 en 14. V.V. Barneveld 20-6.

Zaterdag speelt SDS '55 om 14.30 uur bij het Apeldoornse AGOVV.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie