Afbeelding
Henk Hutten

Rood Wit '58 wint matige wedstrijd

24 november 2018 om 19:53 Sport/sport

WEKEROM/VEENHUIZERVELD ] SDS '55 en Rood Wit '58 speelden een matige wedstrijd in de derde klasse B. Uiteindelijk won Rood-Wit'58 met 0-1.

Eip Janssen

,,Een forse domper. In de aanvangsfase krijgen we meerdere goede kansen. Maar wie zelf niet scoort ziet dat de tegenstander wel doen. De 0-1 door Marcel van Nieuwenhuizen een minuten of zes voor tijd kwam wel even binnen", baalde SDS '55 aanvoerder Martien van den Berg (foto 1).

,,Ik denk zeker voetbaltechnisch gezien een verdiende zege. In de slotfase hadden we de wedstrijd eerder moeten beslissen", meende Rood Wit'58 trainer Eddy Kraaij.

In principe hadden beiden recht van spreken. Maar de neutrale toeschouwer zal de Rood-Wit '58 gezien het meer verzorgde spel niet onterecht hebben gevonden.

Het spelpeil was niet om warm van te worden op het door de koude wind win gure sportpark De Beek.

SDS '55 kreeg drie goede mogelijkheden maar had het vizier niet op scherp staan.

Bij een inzet van Rood -Wit '58 speler Bram van Meerveld mocht de thuisclub niet klagen.

In de tweede helft werd het zo'n wedstrijd waarvan duidelijk werd dat wie zou scoren vrijwel zeker spekkoper zou zijn.

,,Ik had steeds de idee dat wij het eerst zouden scoren. Ons aanvalsspel werd echter wat onnauwkeuriger", analyseerde Van den Berg.

,Je kon zien dat Rood-Wit '58 voetballend de teugels meer in handen nam. Het was Marcel van Nieuwenhuijzen die uiteindelijk doel trof.

In de Barneveldse krant van maandag een uitgebreid verslag met meer commentaar van Van den Berg en Kraaij.