Afbeelding
Theo Beumer

Harskamp verliest derby bij Fortissimo

13 oktober 2018 om 19:10 Sport/sport

EDE Derby's zijn wedstrijden waarnaar uitgekeken wordt. Maar de strijd tussen Fortissimo en Harskamp met een 4-0 zege voor de thuisclub zal de geschiedenisboeken niet halen.

Eip Janssen

,,Het was een matige wedstrijd waarin Harskamp de afspraken die in de bespreking waren gemaakt te weinig nakwam", keek de 35-jarige routinier Andy Waaijenberg terug. Hij komt inmiddels achttien jaar uit voor de hoofdmacht. Evenveel jaren als zijn meeluisterende tegenstander Lars Haalboom telt.

AARDIG ,,Ik denk dat Fortissimo niet slecht heeft gespeeld. Misschien moet je zo'n wedstrijd al voor rust beslissen. Er waren genoeg kansen om de 3-0 ruststand een heel ander aanzien te geven. Misschien is dat het enige dat je ons kunt verwijten. Maar anderzijds heeft Harskamp naar hun mogelijkheden verdedigd", vulde de jonge goed spelende Haalboom aan.

Het was een wedstrijd waarin het technisch vernuft (Fortissimo) in een te laag tempo probeerde de harde werkers (Harskamp) uit elkaar te spelen.

,,Er werden wat kansen gemist en doelpunten wegens buitenspel en hands afgekeurd. Of dat terecht was? Dat weet ik niet maar de scheidsrechter volgde het signaal van de Harskampse assistent. Ik vind ook niet dat wij daarnaar moeten kijken. Laten we blij zijn dat we scheidsrechters hebben", ging de van DTS Ede afkomstige Haalboom verder.

Hij vertelde naar Fortissimo te zijn gekomen omdat hij het trainersduo Paul Bremer/Collin Oosterholt nog kende. ,,Ik speelde in DTS Ede A1 maar had niet de idee dat ik na de overgang naar de senioren een kans op de selectie zou maken. Dit is een fijne groep waarin ik mij in het seniorenvoetbal verder kan ontwikkelen", aldus de bescheiden achttienjarige Fortissimo speler.

De eerste vijfentwintig minuten was het duel een matig schouwspel. Dat vond scheidsrechter Bekema uit Ermelo kennelijk ook en hij verraste met een drinkpauze wegens het warme weer.

,,Kennelijk waren we bij de hervatting nog niet wakker. Voor we het wisten was het 1-0 voor de thuisclub", baalde Waaijenberg zichtbaar.

,,Dit moment kwam voor ons wel gelegen. Even wat aanwijzingen en ik zag kans na wat goochelbewegingen Jip van de Peppel aan te spelen. Hij liet het team niet in de steek en scoorde beheerst de 1-0", glunderde aangever Haalboom.

MEER VERDIEND Mooiste moment van de wedstrijd was echter voor Harskamp. Uit een afgeslagen aanval wist Joëll Hendriks van zeker vijfendertig meter bijna Fortissimo doelman Luciano van Ommeren te verschalken.

,,Dan moet je ook wat geluk hebben. Maar de katachtige sprong (foto 5) waarmee die doelman (Van Ommeren, red.) de bal overtikte was ook geweldig", meende de Harskampse middenvelder sportief.

Met nog zeven minuten te gaan zette Dany Tanalepy de thuisclub op een verdiende 2-0 voorsprong.

De 3-0 was een eigen doelpunt van Harskamper Jordy Alers die een aanval probeerde te verhinderen, maar daarbij zijn eigen doelman Guido de Geit kansloos liet.

,,In de tweede helft kwamen we er wat beter uit. Er konden wat meer aanvallende intenties worden getoond. En dat kwam echt niet alleen omdat de thuisclub gas terugnam", meende Waaijenberg.

Fortissimo kreeg via Lars Haalboom en Jip van de Peppel kansen de score te verhogen maar het was 'net niet'.

WISSELS Beide ploegen wisselden het maximale aantal spelers en dat leverde Fortissimo trainer Paul Bremer geen windeieren op.

Binnen veertig seconden bood invaller Sebastiaan Horing aan collega aanvaller Roy Bijsterveld de kans de 4-0 eindstand op het scorebord te zetten.

,,De wedstrijd was gespeeld. Wij gaan voor de titel en in ieder geval nacompetitie voetbal. Op het moment dat de ploeg blessurevrij is kan de trainer kiezen. Met dit jonge elftal moet Fortissimo een eind kunnen komen", besloot Lars Haalboom.

Hij keek wat gelukkiger dan routinier Andy Waaijenberg.

,,Dat zal de vermoeidheid na deze nederlaag wel zijn. Ik ben in de tweede helft het hele elftal door gegaan. Begonnen als middenvelder en geëindigd in de achterste vier."

Op de vraag wanneer de laatste zege werd gevierd bleef het stil. Dat was op 18 februari 2017 na een 2-1 op Almen.

,,Ik blijf vertrouwen houden in deze selectie. Die winst barrière moet worden geslecht. Er wordt goed getraind en de opkomst is goed. De trainer moet zelfs keuze maken bij de opstelling. Eens komt de ommekeer", sloot Waaijenberg optimistisch af.

Over veertien dagen (27 oktober) komen beide ploegen weer in actie. Fortissimo gaat op bezoek bij Wageningen en Harskamp ontvangt het sterke Stroe.