Archieffoto van een openluchtdienst aan de Buzerseweg in de zomer van 2020.
Archieffoto van een openluchtdienst aan de Buzerseweg in de zomer van 2020. Leo de Groot

Hervormde Gemeente Barneveld verplaatst Koeweidienst naar Buzerseweg

26 mei 2022 om 09:53 Religie

BARNEVELD De openluchtdienst op tweede pinksterdag van de Hervormde Gemeente Barneveld is niet op de Koewei, maar op een weiland aan de Buzerseweg, bekend als locatie voor openluchtdiensten in de zomer. 

De hervormde gemeente heeft dat besloten, omdat de Koewei achter kasteel De Schaffelaar was afgesloten vanwege vogelgriep. Deze afsluiting is weliswaar sinds deze week weer opgeheven, maar ,,vanwege het risico op een nieuwe afsluiting is toch gekozen voor deze alternatieve locatie’’.

MET DE FIETS De openluchtdienst aan de Buzerseweg begint maandag 6 juni om 10.00 uur. Spreker Marc Bossenbroek gaat in op het thema ‘Buiten adem’. ,,De pinksterdienst, waarin de Heilige Geest centraal staat, is laagdrempelig met muziek en een kernachtige boodschap’’, aldus de organisatie.

,,Iedereen wordt gevraagd om zoveel mogelijk met de fiets te komen. Om de verkeersstromen in goede banen te leiden, is de aanrijdroute voor fietsers via de Nederwoudseweg. Automobilisten rijden via de Barneveldseweg naar de Buzerseweg.’’

VOLDOENDE RUIMTE Op het weiland aan de Buzerseweg is volgens de organisatie voldoende ruimte voor bezoekers. ,,Net als op de Koewei is het de bedoeling dat zij een eigen stoel meenemen. Afhankelijk van het weer raden wij mensen aan om water, zonnebrand en/of een paraplu mee te nemen. Na afloop van de dienst is er koffie. Vrijwilligers bakken een taart of nemen iets anders lekkers mee. Er staan kramen op het weiland om al het lekkers te presenteren. Zo kan iedereen delen in datgene wat is meegenomen.’’

Actuele informatie is te vinden op www.facebook.com/koeweidienst.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie