Afbeelding
Afbeelding van Niek Verlaan via Pixabay

Er wordt weer meer getrouwd na de coronapandemie

30 maart 2023 om 10:33 Partnercontent

Tijdens de corona-jaren stelden veel bruidsparen hun huwelijksdag uit. Er waren immers periodes dat er maar een klein aantal mensen bij de plechtigheid aanwezig kon zijn. Een groot feest was al helemaal niet mogelijk. Daarom besloten in 2020 en 2021 veel aanstaande echtelieden om het huwelijk te verplaatsen naar een datum waarop iedereen die zij erbij wilden hebben ook daadwerkelijk aanwezig kon zijn. Trouwen is sowieso weer meer in de mode dan een tiental jaren geleden.

Wat draagt het bruidspaar?

Een huwelijk is vandaag de dag lang niet altijd meer een verbintenis tussen man en vrouw. Het is heel gewoon geworden dat twee mannen of twee vrouwen met elkaar in het huwelijksbootje stappen. Dat betekent dat trouwpakken voor mannen soms door beide echtelieden worden gedragen. Als twee mannen met elkaar trouwen dan kun je ervoor kiezen om beiden dezelfde kleur te dragen. Maar twee kleuren die met elkaar matchen is natuurlijk ook een prima optie. Datzelfde geldt voor een huwelijk tussen twee dames. Ze kunnen beiden in het wit trouwen, maar een outfit van een andere kleur is helemaal niet vreemd. En een vrouw die zich beter voelt in een pak heeft ook genoeg keuze.

Huwelijkse voorwaarden of niet?

Als jij en je partner besluiten om te gaan trouwen dan moeten jullie kiezen of dat in volledige gemeenschap van goederen gebeurt of op huwelijkse voorwaarden. Als je niets regelt dan trouw je op huwelijkse voorwaarden. Dat houdt dan in dat bezittingen en financiële middelen van vóór het huwelijk in bezit blijven van de partner die ze had voor het huwelijk. Geld en bezittingen die tijdens het huwelijk worden verkregen zijn van beide partners. Deze moeten dus bij een eventuele echtscheiding worden verdeeld. Wat van mij is blijft van mij is een goede optie als één van beiden veel meer vermogen heeft dan de ander. Of als het een huwelijk op latere leeftijd is en er kinderen zijn. Die hoeven dan niet te vrezen dat de veel jongere partner van pa of ma er met de erfenis vandoor gaat. Ook als één van beide partners een eigen bedrijf heeft is het verstandig om niet in gemeenschap van goederen te trouwen. Dan blijft de andere partner bij een faillissement buiten schot.

Hoe groot is de kans van slagen?

Eén op de 3 huwelijken eindigt in een echtscheiding, zo blijkt uit de statistieken. Vooral als er sprake is van een samengesteld gezin is het risico p een scheiding groter. Maar dit weerhoudt desondanks veel echtparen er niet van om de stap toch te zetten. Ze willen graag hun liefde bezegelen met een mooie dag met familie en vrienden. Of het huwelijk slaagt hangt uiteraard vooral van de echtelieden zelf af. Voor een goed huwelijk moet je je best blijven doen, het komt je meestal niet zomaar aanwaaien. Gelukkig doen veel stellen dit en gooien ze niet bij de eerste tegenslag de handdoek in de ring.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie