Afbeelding
Foto door form PxHere

Zo kies je een passend factoring bedrijf

27 maart 2023 om 10:59 Partnercontent

Als ZZP’er of kleine ondernemer kan factoring een oplossing zijn om je cashflow op peil te houden. Door het verkopen van je facturen aan een factoringbedrijf, ontvang je direct geld voor je werkzaamheden. Hierdoor kun je je focussen op je core business en hoef je niet te wachten op betalingen van je klanten. Maar hoe kies je nu het juiste factoringbedrijf? In dit artikel geven we tips om een passend factoringbedrijf te vinden.

Kijk naar de kosten

Factoring bedrijven brengen kosten in rekening voor hun dienstverlening. Deze kosten kunnen verschillen per factoringbedrijf. Het is daarom verstandig om meerdere factoringbedrijven te vergelijken en te kijken naar de kosten die zij in rekening brengen. Let hierbij niet alleen op het percentage dat zij inhouden op je factuur, maar kijk ook naar eventuele andere kostenposten zoals administratiekosten en opstartkosten.

Check de voorwaarden

Voordat je in zee gaat met een factoring bedrijf, is het belangrijk om de voorwaarden van MKB factoring goed door te nemen. Hierbij kan je denken aan zaken zoals de minimale en maximale factuurwaarde, de minimale looptijd van het contract en de betalingstermijn van je klant. Door de voorwaarden goed door te nemen, weet je waar je aan toe bent en voorkom je onverwachte verrassingen.

Bekijk de service

Naast de kosten en de voorwaarden is het ook belangrijk om te kijken naar de service die het factoringbedrijf biedt. Denk hierbij aan zaken zoals het incasseren van openstaande betalingen en het verstrekken van voorschotten op je facturen. Hoe snel worden betalingen geïncasseerd en hoe snel kan je beschikken over je geld? Door hiernaar te kijken, kan je bepalen welk factoring bedrijf het beste bij jouw wensen aansluit.

Let op de reputatie

Het is belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare factoringpartner. Zoek daarom informatie op over het factoringbedrijf en lees bijvoorbeeld reviews en ervaringen van andere ondernemers. Daarnaast kan je ook kijken of het factoringbedrijf aangesloten is bij een brancheorganisatie. Dit toont aan dat het factoringbedrijf aan bepaalde kwaliteitseisen voldoet en zich aan een gedragscode houdt.

Bepaal je eigen behoeften

Ten slotte is het belangrijk om te bepalen welke behoeften je als ondernemer hebt. Welke facturen wil je verkopen en hoeveel geld wil je direct beschikbaar hebben? Door deze vragen vooraf te beantwoorden, kan je gericht op zoek gaan naar een factoring bedrijf dat aansluit bij jouw wensen.

Conclusie

Door goed te kijken naar de kosten, voorwaarden, service, reputatie en je eigen behoeften, kan je een passend factoring bedrijf vinden dat bij jouw onderneming past. Door het uitbesteden van je facturatie, kan je als ondernemer je cashflow op peil houden en je focussen op je core business. Heb je vragen over factoring voor ZZP’ers en kleine ondernemers, neem dan gewoon contact op met een factoringbedrijf en vraag naar de mogelijkheden voor jouw onderneming.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie