Afbeelding
Shutterstock

Creëer meer luxe met een cinewall

9 december 2022 om 07:34 Partnercontent

Wil je meer luxe in de woning aanbrengen en daarom een cinewall plaatsen? Het is een goede manier om een echte eyecatcher in huis te krijgen en jouw TV op de gewenste plek te plaatsen. Met een groot aantal mogelijkheden op dit gebied is er altijd wel een optie die het beste bij jouw interieur past. Je moet daarom ook goed weten wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast zijn er nog een aantal zaken waar je aan moet denken als je meer luxe aan wilt brengen in de woonkamer of andere ruimte in de woning. Maar wat zijn de mogelijkheden precies?

Alles in de muur gemonteerd

Een cinewall is een grote muur in de woonkamer waar je jouw TV en een open haard in plaatst. Ook een soundbar is regelmatig toegevoegd in de muur. Doordat alles in de muur gemonteerd zit, heb je geen uitstekende voorwerpen meer. Dit kan een strak geheel geven van de muur en de rest van de ruimte. Daarnaast creëer je hier meer gezelligheid mee en heb je een echte thuisbioscoop. Voordat je hem plaatst, kijk je eerst naar de beschikbare ruimte. Ook de grootte van de bestaande TV neem je mee als je deze wilt blijven gebruiken voor jouw cinewall. Zo maak je jouw muur tot een mooi geheel en heb je een muur waar je naar blijft kijken.

Wandpanelen voor een luxe uitstraling

Naast een cinewall zijn er nog meer mogelijkheden om meer luxe aan te brengen in de woning. Denk aan akoestische wandpanelen. Dit zijn houten panelen die op de muur gemonteerd zitten. Het geeft een luxe uitstraling, maar ook meer gezelligheid in de ruimte. Vooraf moet je goed weten welke houtsoort het beste bij je past en in welke kleur je deze wenst te hebben. Het is namelijk verstandig om dit aan te passen aan de rest van de woning, zodat je het tot een mooi geheel brengt. Vooraf zijn er daarom voldoende keuzemogelijkheden, zo zorg je ervoor dat alles in jouw woning mooi bij elkaar past.

Voordelen om van te profiteren

De luxe uitstraling is niet het enige voordeel wat je behaalt aan de akoestische wandpanelen. Zo houden ze ook veel geluid tegen. Je hebt met de panelen dus ook een betere geluidsisolatie, waardoor de geluiden niet naar een andere ruimte dringen en je ook van buitenaf minder hoort. Dit kan het wooncomfort aanzienlijk verbeteren en zorgen dat je je helemaal thuis voelt in de woning. Jij hoeft alleen nog maar een keuze te maken welke wandpanelen het beste bij je passen en de panelen te monteren op de gewenste plek. De woning is een mooi geheel in combinatie met de cinewall die je geplaatst hebt in de woonkamer. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie