Afbeelding
Foto: Shutterstock

Last van een daklekkage? Schakel snel een dakdekker in

14 oktober 2021 om 07:04 Partnercontent

Van alle problemen en defecten die je in of rond je woning kunt hebben behoort een daklekkage zonder twijfel tot de meest vervelende. Een daklekkage kan immers op twee manieren schade betekenen. De schade aan je dak is bij het vaststellen van een lekkage al een feit. Mocht deze schade ernstig zijn of worden, dan kan je interieur uiteraard vervolgens ook schade oplopen. Een dakdekker uit Arnhem inschakelen is dan ook iets dat je zo snel mogelijk zult moeten doen wanneer je hinder ondervindt van een daklekkage in Arnhem. Hieronder lees je eerst waarom we dat zo stellen. Vervolgens geven we je enkele tips voor bij het kiezen van een dakdekker en voor het verkleinen van de kans op daklekkages in de toekomst.

Om deze redenen is snel handelen bij een daklekkage gewenst

Wanneer je een lekkage hebt aan het dak van je woning, garage of bedrijfspand, dan zul je om deze redenen snel moeten ingrijpen:

  • Op het moment dat je de lekkage opmerkt is er al aanzienlijke schade aan het dak. Snel ingrijpen is dan nodig om deze schade niet te laten verergeren.
  • Als je de schade laat verergeren vergroot dat de kans dat regenwater op een gegeven moment zomaar naar binnen kan stromen. Dit kan ernstige schade aan je interieur tot gevolg hebben.
  • Wanneer vochtplekken zich uitbreiden en zich diep in de constructie nestelen wordt de kans op schimmelvorming steeds groter.         
  • Als het gaat om houten constructies die vochtig worden, dan heeft dat negatieve (en dus verontrustende) gevolgen voor het draagvermogen ervan.

Schakel een dakdekker in met deze kenmerken

Als je een dakdekker gaat inschakelen om je daklekkage in Arnhem te laten verhelpen, kies er dan bij voorkeur een met de volgende eigenschappen:

  • Een dakdekker die door al heel wat jaren ervaring alles al eens heeft meegemaakt.
  • Een dakdekker die lekkages aan zowel platte als hellende daken verhelpt.
  • Een dakdekker met een veelzijdig aanbod aan diensten. Denk naast het verhelpen van daklekkages aan het aanbrengen van dakisolatie, het vervangen van de dakbedekking of het uitvoeren van dakinspecties.

Hoe kun je de kans op een daklekkage verkleinen?

Het spreekt voor zich dat het ’t meest ideaal zou zijn als je zou weten te voorkomen dat er lekkage ontstaat aan jouw dak. Op welke manieren je de kans op een daklekkage flink kunt verkleinen? Welnu, dat kan door de volgende acties:

  • Laat het dak van je woning elk jaar inspecteren door een goede dakdekker. Eventuele kleine beschadigingen worden dan al vroeg opgespoord en opgelost. Zo voorkom je dat deze kleine beschadigingen ooit uitgroeien tot potentiële lekkages.
  • Als je nieuwe dakbedekking laat aanbrengen, laat dit dan doen door een gerenommeerde dakdekker.
  • Zorg dat nieuw aan te brengen dakbedekking uit de best mogelijke materialen bestaat.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie