Afbeelding
Mangohout Online

Deze duurzame en stijlvolle woontrend wil iedereen in huis hebben

27 september 2021 om 14:14 Partnercontent

Ben je op zoek naar nieuwe meubelen, of kan je interieur wel een opfrisser gebruiken? Dan is het tijd je te verdiepen in de nieuwste modetrends. Natuurlijk is in deze tijd duurzaamheid ook belangrijk voor je. Je wilt zeker weten dat je met je koopgedrag een positieve impact op de wereld hebt. Wist je dat hout ook duurzaam te verkrijgen is? Denk bijvoorbeeld aan mangohout. Dat is een trend die gelukkig niet snel uit de mode zal raken. Mangohout zie je tegenwoordig steeds vaker in meubelzaken terug, maar wat maakt deze houtsoort zo bijzonder? En hoe kan het dat mangohout zo duurzaam is?

Hout van de mangoboom

Mangohout is afkomstig van de mangoboom. Deze boom groeit in warme landen zoals India en kan een lengte van wel veertig meter bereiken. Toch worden mangobomen op plantages vaak wat kleiner gehouden. Een mangoboom wordt geplant om mango’s mee te verbouwen. Naarmate een volwassen mangoboom ouder wordt, produceert hij steeds minder mango’s. Daardoor laat de boer de oudere bomen op een gegeven moment kappen om plaats te maken voor jonge exemplaren. Het hout van de mangobomen kan dan goed worden gebruikt om meubels van te maken. Het wordt naar een meubelfabriek gebracht waar er van alles van gemaakt kan worden.

Wat maakt mangohout mooi?

Als je goed naar mangohout kijkt, zul je zien dat het je een beetje aan het uiterlijk van een mango doet denken. De vrucht staat bekend om zijn mooie kleurverloop, en dat zie je ook terug in het hout. Het is oranjebruin van kleur en heeft een sterke nerf. Het hout is op bepaalde plekken donker, en op andere juist helder. Hierdoor zijn geen twee planken echt hetzelfde. De meubelen die van mangohout worden gemaakt, zijn dan ook echt uniek te noemen. Ben je juist op zoek naar meubels in het zwart? Ook dan kun je met mangohout uit de voeten. Denk bijvoorbeeld aan mangohout black.

Zwart mangohout: extra stijlvol

Mangohout black is mangohout dat na de productie is behandeld met een zwarte lak. Hierdoor wordt het mooie van het hout behouden, maar krijgt het een intense, donkere kleur. De uitgerekende keuze als je op zoek bent naar iets wat echt bijzonder is. Denk bijvoorbeeld aan een mooi TV-meubel in het zwart. Zwart is een opvallende, maar toch neutrale kleur. Hierdoor is het trendvast. Je kunt je zwarte meubelen gemakkelijk een ander uiterlijk geven door ze bijvoorbeeld uit te rusten met andere accessoires. Op die manier kun je met mangohout alle kanten op. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie