Afbeelding
Foto door mohamed hassan form PxHere

Het verhogen van je hypotheek: wat heb je er aan?

27 september 2021 om 11:25 Partnercontent

Ook in de omgeving van Barneveld worden woningen tegen recordprijzen overgenomen door woningzoekenden. Overbieden is geen uitzondering meer, maar een trend op de huidige huizenmarkt. Daarbij is het met name voor starters steeds lastiger om woningen te vinden die qua prijs binnen hun budget vallen. Een onafhankelijke hypotheekadviseur van Ikbenfrits kan met starters meedenken over de wijze waarop zij hun droomhuis kunnen bekostigen. Niet alleen voor woningzoekenden is het inschakelen van een hypotheekadviseur verstandig. Schakel de hypotheekadviseur ook in, wanneer je overweegt om je woning te verbouwen. In zo’n situatie kan je hypotheek verhogen een optie zijn. 

Hypotheek verhogen

De huizenprijzen zijn de afgelopen jaren bijzonder hard gestegen. Het maakt de kans groot, dat er overwaarde op je huidige woning zit. Deze overwaarde kun je gebruiken, door je hypotheek te verhogen. Let op, het verhogen van je hypotheek is hierbij alleen mogelijk wanneer je over voldoende inkomen beschikt. Een hypotheekadviseur denkt met je mee hoe dit het beste aangepakt kan worden. Je kunt dit bedrag gebruiken voor een aanbouw of bijvoorbeeld renovatie van je bestaande woning. Dit maakt een verhuizing naar een ander huis mogelijk overbodig. 

Overbruggingshypotheek voor aankoop nieuw huis

Mocht je toch voornemens zijn om te verhuizen, dan kun je hier een overbruggingshypotheek voor afsluiten. De overwaarde op je bestaande woning wordt met zo’n hypotheek gezien als eigen vermogen. Dit maakt het makkelijker om een nieuw huis te vinden, welke voldoet aan je wensen. Zeker wanneer je de huidige woning meer dan tien jaar geleden hebt gekocht. Een overbruggingshypotheek is een extra leningdeel bovenop je lopende hypotheek. Ook hierover kan een adviseur je meer vertellen. De hypotheek wordt in een keer afgelost, op het moment dat de bestaande woning verkocht is. Over een overbruggingshypotheek betaal je rente. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie