Afbeelding
Foto: Pexels

Zelfklevende steenstrips: de trend van het moment

22 september 2021 om 07:19 Partnercontent

Een klassieke houten wand, baksteen op de muur of een andere unieke wandbekleding: het is prachtig, maar is het ook mogelijk in jouw woning? Of is het misschien veel te duur? Er is een alternatief op dat dure materiaal voor je wand: zelfklevende steenstrips.

Wat zijn zelfklevende steenstrips?

Een zelfklevende steenstrip is een steenstrip die je zo op de bestaande muur of isolatieplaat kunt bevestigen. Het is een laagje steen of hout dat je tegen een materiaal plakt. Er is dus geen lijm voor nodig, in tegenstelling tot bij andere steenstrips. De zelfklevende steenstrips zijn soms iets duurder, maar je bespaart op de bevestiging.

Aan de achterzijde van de strips vind je een laag tape. Deze tape is zelfklevend. Je verwijdert de eerste laag folie om de tape plakkerig te maken. Vervolgens bevestig je de strip op de muur. Daarvoor heb je geen hulp nodig van een deskundige. Je kunt de steenstrips gewoon zelf plaatsen.

De voordelen van steenstrips 

Kies je bovendien voor kwalitatief goede steenstrips, dan zijn ze op iedere ondergrond te bevestigen. Het maakt dus niet uit wat er nu op de muur zit. Heb je een stuk muur dat je simpelweg lelijk vindt, of nieuw leven in wil blazen? Dan kun je dat op deze manier doen. Het geeft een natuurlijk effect aan je muur in een handomdraai.

De zelfklevende steenstrips worden bovendien soms gebruikt als achterwand in de keuken. Kies je voor de beste strips? Dan zijn ze daar vaak geschikt voor. Let op: dat geldt niet voor elk merk, omdat de strips in de keuken met speciale omstandigheden te maken hebben zoals warmte en stoom. Vraag dit altijd even na bij de leverancier om er zeker van te zijn.

Een andere optie: cinewall steenstrips 

Een cinewall is een voorzetwand waarin je een televisie of een haard kunt monteren. We noemen dit ook wel een tv-wand. Het voordeel van een cinewall is dat je een televisie mooi kunt wegwerken zonder dat de kabels overal zichtbaar zijn. Voor een mooie afwerking van die cinewall kun je cinewall steenstrips gebruiken.

Kies je cinewall steenstrips van hoge kwaliteit, dan kun je strips ook weer afnemen. Ze geven een uniek 3D effect aan je muur. Ze zorgen er bovendien voor dat je tv-wand nog minder zichtbaar is. Een unieke manier om de televisie op een prettige manier in het interieur te verwerken.

Verschillende opties (H2)

Of je nu zoekt naar strips voor een normale muur of voor je cinewall, er zijn een heleboel opties:

?  Ga voor steenstrips met een traditioneel uiterlijk van rode bakstenen;
?  Kies een rustiek soort natuursteen;
?  Ga voor licht of juist donker steen.

Er is ontzettend veel mogelijk met steenstrips. Er zijn zelfs versies die amper van een echte stenen muur te onderscheiden zijn. En dat voor een fractie van de prijs.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie