Afbeelding
Foto door form PxHere

Ondernemen in Barneveld na de corona lockdown

21 mei 2021 om 12:33 Partnercontent

De laatste versoepelingen zorgen ervoor dat de winkels weer opengaan in Barneveld en in de rest van Nederland. Na de lange periode van gesloten winkels en restaurants zullen mensen massaal weer fysiek naar de winkels willen. Natuurlijk blijven een aantal maatregelen wel gelden in winkels, maar men krijgt door deze versoepelingen meer en meer vrijheid. Zolang de bevolking zich verstandig aan de regels houdt, kunnen de versoepelingen steeds sneller toenemen. Ondernemers zullen hier erg blij mee zijn, maar moeten wel rekening houden met de mondkapjesplicht en met de maximale hoeveelheid toegestane mensen in de winkels of restaurants. Hieronder worden een aantal items opgesomd die ondernemers kan helpen om de juiste voorbereidingen te treffen op deze maatregelen.

Het begint bij de ingang

Nu de winkels en terrassen weer opengaan gaat de grote stroom mensen weer komen! De huidige maatregelen naleven begint bij de ingang van de winkels of terrassen. Hoe doe je dit? Bijvoorbeeld met een dranghekdoek. Ik hoor je denken: ‘Het is toch geen festival?’, nee dat is ook zo, maar dranghekdoeken zijn uiterst geschikt om mensen duidelijk te laten zien waar gelopen mag worden en waar niet. Je kunt ze dus zo neerzetten in de winkelstraat van Barneveld, om ervoor te zorgen dat mensen netjes in de rij kunnen wachten voor de winkel. Daarnaast kun je ze inzetten als omheining van je terras.

Eenmaal in de winkel

Als klanten de eerste ‘horde’ hebben gehad en binnen zijn, geldt daar natuurlijk de mondkapjesplicht. Je wilt als ondernemer natuurlijk jouw klanten ervan op de hoogte houden dat deze plicht geldt en dat mensen zich eraan houden. Hoe vaak zie je namelijk wel niet mensen in de winkel per ongeluk het mondkapje even afdoen en niet meer opdoen. Dit is te voorkomen door producten neer te zetten die mensen erop wijst dat de mondkapjesplicht geldt. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan roll up banners met groot erop dat klanten een mondkapje dienen te dragen in de winkel. Daarnaast kun je denken aan wobblers, dit zijn de stukjes papier of plastic die op de schappen worden geplakt met daar reclame over producten op. Deze kun je natuurlijk ook gebruiken om mensen aan de mondkapjes te herinneren. Een wobbler drukken en deze op ooghoogte hangen kan ervoor zorgen dat mensen weer herinnerd worden aan de mondkapjes. Je kunt deze door op schappen hangen en natuurlijk voornamelijk bij producten die veel verkocht worden.

Met deze producten kun je je eenvoudig aan de maatregelen houden en tegelijkertijd gecontroleerd de winkel of het terras in Barneveld weer opengooien!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie