Afbeelding
Loungeset

In 5 stappen je tuin klaarmaken voor de lente

13 april 2021 om 08:55 Partnercontent

Elk jaar komt die eerste echte warme dag als een verrassing – eentje die hartstikke welkom is, dat dan weer wel. We zetten massaal alle ramen en deuren open en willen het liefst elk mogelijk uur van de zon genieten. Maar dan loop je na al die maanden je tuin in, en is het het nét niet.

Bladeren die je bloemen bedekken, je loungeset heeft het overduidelijk nog koud van de laatste plensbui en een gazon dat schreeuwt om aandacht: het is allemaal niet zoals je je die eerste lentedag had voorgesteld. Maar er is nog tijd om die teleurstelling te voorkomen.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Wil je dit jaar die teleurstelling voorkomen, dan is het nú tijd om je tuin aan te pakken. Even die dikke jas en handschoenen nog aanhouden om in de tuin te werken, maar zodra de zon zich laat zien zul je jezelf dankbaar zijn. Dus bij dezen: hoe je in vijf simpele stappen je tuin klaar voor de lente kunt maken.

Stap 1: Ruim je tuin op

Die grote lenteschoonmaak trekt ook door naar buiten. Wat heeft zich afgelopen jaar allemaal in je tuin verzameld? Welke bloemen en planten hebben de winter niet overleefd? Check ook even of je bepaalde decoratie nog de moeite waard vindt om te behouden.

Stap 2: Investeer in tuinmeubelen, of repareer ze

Een goede loungeset in je tuin kan the place to be worden voor aankomende zomer. Een plek waar je je voetjes omhoog kunt gooien en die melkflessen eindelijk kunt bruinen. Een plek waar menig barbecuesausje op geknoeid kan worden, en menig zomeravond eindigt bij kaarslicht. Vergeet ook niet om je parasol te checken op scheuren en schoon te spuiten: die zal vast de nodige viezigheid hebben verzameld.

Kijk eens of je je tuinmeubelen een DIY-opknapbeurt kunt geven. Een lakje verf, het vervangen van een plankje of simpelweg nieuwe kussens. Experimenteer ook eens met waar je je loungeset neerzet. Zo kun je je tuin in een klap een heel nieuwe look geven.

Stap 3: Snoeien maar!

Zorg alvast dat alle struiken en bomen er weer netjes bij staan. Zodra die eerste zonnestralen door beginnen te komen, wil je ze op zoveel mogelijk plekken kunnen voelen. 

Stap 4: Maak je gazon klaar

Je gazon, groot of klein, heeft heel wat te verduren gehad tijdens de barre wintermaanden. Daar mag je nu dus even wat extra aandacht aan besteden. Zo kun je straks heerlijk met blote voeten over het zachte gras lopen. 

Stap 5: Plant alvast wat bloemen

Er is weinig zo heerlijk als in je eigen zonnige tuin zitten, omringd door fleurige en heerlijk ruikende bloemen. En het is nog mooier wanneer je ze zelf geplant hebt, en dat is gelukkig makkelijker dan je denkt. Ook als je geen groene vingers hebt! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie