Afbeelding
Traffic Today digital marketing

Linkbuilding als onderdeel van jouw online marketingstrategie

2 maart 2021 om 11:27 Partnercontent

Als je een website hebt wil je natuurlijk ook goed gevonden worden. Je wil de hoogste positie in de Google zoekresultaten, zodat geïnteresseerden jouw website als eerste te zien krijgen en ook naar jouw website gaan. Er zijn meerdere aspecten die jouw website naar een hogere positie kunnen leiden en een daarvan is linkbuilding. Deze term zegt je misschien niet direct wat en dat is heel begrijpelijk. Daarom leggen we het je uit in deze blog en vertellen we gelijk hoe jij het in kunt zetten voor jouw website.

Wat is linkbuilding?

Laten we beginnen met het belangrijkste, wat is linkbuilding nou eigenlijk? Het is simpel gezegd het genereren van links vanaf andere websites naar jouw website. Google ziet dit namelijk als een bevestiging van de betrouwbaarheid van jouw site en zal je daardoor een hogere waardering geven die leidt tot een hogere positie in de zoekresultaten. Het is hierbij wel zaak dat de website die naar de jouw linkt ook betrouwbaar en waardevol is in de ogen van Google. Je kunt dus niet zomaar een website opzetten en die volgooien met links naar jouw eigen pagina. Net als de content op je eigen site moet het verkeer vanaf andere sites dus ook van hoog niveau zijn.

Interne of externe linkbuilding?

We hebben je net uitgelegd wat externe linkbuilding is, dat je dus verschijnt op andermans pagina. Maar ook intern, op je eigen site, kun je linkbuilding inzetten. In dat geval link je van de ene pagina door naar de andere. Dit maakt het namelijk makkelijker voor bezoekers om door je site te navigeren. Dat begint al op de homepage, als je daar direct door kunt klikken naar specifieke categorieën heb je de eerste stap in interne linkbuilding al gezet. Vanaf die pagina’s kun je dan bijvoorbeeld weer doorlinken naar specifieke productpagina’s of andere aanverwante delen van je website. Ook hier wordt naar gekeken door Google en ook dit draagt bij aan je score en dus je positie in de zoekresultaten.

Een helpende hand bij linkbuilding

Voor linkbuilding is wel kennis en ervaring vereist en die vind je bij specialisten van bijvoorbeeld een online marketing bureau als Traffic Today. Zij hebben een uitgebreid linkbuilding netwerk, dus zij kunnen je helpen om op de beste websites te komen. Bij Traffic Today lopen meerdere specialisten rond die alles weten van linkbuilding en je dus kunnen helpen met je linkbuildingstrategie. Bezoek de website om meer te weten te komen of een afspraak te maken. Ze helpen je graag verder met al je vragen over online marketing en linkbuilding. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie