Afbeelding
Sans Online

Hangen deze jassen al in jouw kast?

2 maart 2021 om 11:25 Partnercontent

Een mooie jas maakt je outfit helemaal compleet. En daarnaast wil je natuurlijk dat je jas je lekker warm en droog houdt. Maar de zoektocht naar een mooie én warme jas kan soms best lastig zijn. Daar helpen we je bij. In dit blog lees je alles over de verschillende soorten jassen en voor welke gelegenheid en weertype ze geschikt zijn.

Bovendien geven we nog wat tips voor het stijlen van jouw jas. Shop jouw jas nu!

De trenchcoat

Klassiek, functioneel en iconisch – dat is de trenchcoat. De trenchcoat is ooit ontwikkeld voor Britse en Franse officieren tijdens de Eerste Wereldoorlog. De dikke wollen jassen die gangbaar waren werden in slecht weer zwaar en drijfnat. Trenchcoats waren weerbestendiger en gaven een hoger draagcomfort. Inmiddels is de trenchcoat niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Een trenchcoat is bovendien niet alleen functioneel, de lange jas heeft ook een klassieke uitstraling en kan boven iedere outfit. Vooral tijdens de herfst of lente is een trenchcoat echt onmisbaar!

Het leren motorjack 

Ook het motorjack  vindt z’n oorsprong tijdens de Eerste Wereldoorlog. De jas werd ontwikkeld voor piloten die beschermende en praktische jassen nodig hadden om zich in een kleine cockpit goed te kunnen bewegen. Na de oorlog werd het jack al gauw geassocieerd met motormerk Harley Davidson. Nadat de motorfabrikant opdracht had gegeven voor een praktische en beschermende jas tijdens het motorrijden, werd de korte leren jas pas echt iconisch.

Inmiddels heeft bijna iedereen wel een leren bikerjack in de kast hangen. Stijlvol en praktisch – niks veranderd dus!  

De parka 

Een parka is een echte herfst- of winterjas. Oorspronkelijk werd de jas gemaakt van pels en werd gedragen door een bevolkingsgroep verwant aan de Inuit. Tegenwoordig is de parka een verzamelnaam voor halflange jassen. Parka’s zijn doorgaans gevoerd en dus lekker warm. Bovendien zit er een capuchon aan, wat de parka geschikt maakt voor ieder weertype in Nederland.

Hoe je een parka combineert met je outfit? Heel simpel: kies een basiskleur als zwart, donkerblauw of donkergroen, en je parka past sowieso overal bij!

De mantel

Een wollen mantel is niet alleen lekker warm maar ook nog eens ontzettend stijlvol en chic. Oorspronkelijk is de mantel een echte overjas – een soort cape dus. Maar tegenwoordig heeft de mantel gewoon mouwen en een rits of knopen. Het lange model is echter nooit veranderd.

Voor een bruiloft is de mantel een ideale keuze. De lange mantel beschermt je outfit en houdt je lekker warm. Ideaal voor korte wandelingen tussen locaties bijvoorbeeld.  

Koop nu jouw nieuwe jas

Heb jij de geschikte jas voor ieder weertype al in huis? Een nieuwe jas hoeft echt niet duur te zijn. Kijk bijvoorbeeld op Sans-online voor betaalbare jassen van topmerken. Steel de show met jouw nieuwe jas!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie