Afbeelding
Foto door katik08 form PxHere

Yesss, eindelijk dat heerlijke huis gekocht – en nu?

25 februari 2021 om 23:06 Partnercontent

Staan ze daar nu echt? Jazeker! Dat zijn jullie handtekeningen onder de leveringsakte. Jehebt officieel een nieuw huis gekocht. Hier gaan jullie de volgende fase in je leven lekkerop geheel eigen wijze vormgeven. Nogal een big move. Dus eerst even uitbundig metiedereen vieren. De klinkende glazen gekoelde bubbels starten niet alleen hettekenfeestje, maar ook de spannende periode van voorgloeien voor je laterehousewarming. Want je weet dat voor het zover is, er nog heel wat moet gebeuren.

Het had behoorlijk wat voeten in aarde, maar jullie hebben het voor elkaar. Het uitzoekenen regelen van de hypotheek en de overdracht bij de notaris zijn nu dan wel afgestreept,maar de rest in je to-do app staat ongeduldig op de klok kijkend op je te wachten. Waarmoet je zoal aan denken.

Verhuizen, duh!

Beetje voor de hand liggend, maar just in case je in de shit-we-hebben-een-eigen-huiseuforie even niet helemaal helder kunt denken. Het grote inpakken kan beginnen. Zet deverhuisdozen in het gelid, klaar om gevuld en naar je nieuwe stulpje vervoerd te worden.

Verzekeringen

Een nieuwe woonsituatie betekent vaak ook een nieuwe verzekering, of een aanpassing aan je bestaande polis. Bij een nieuwe woning moet je denken aan de volgende belangrijkeverzekeringen.

Opstalverzekering – Een opstalverzekering dekt schade aan zaken die vast zitten aan je huisen die je dus niet mee kunt nemen bij verhuizing. Denk bijvoorbeeld aan je schuurtje,balkonhek, het dak, de badkamer of keuken.

Inboedelverzekering – Je inboedelverzekering is dan weer bedoelt voor zaken die je wélmee kunt nemen bij verhuizing. Je televisie, laptop, meubels, muziekapparatuur, kleding,fietsen, keukengerei, beddengoed. Kortom alles wat je normaal gesproken in je verhuisbusjemeeneemt naar een volgende woning.

Aansprakelijkheidsverzekering – Van een aansprakelijkheidsverzekering maak je gebruik alshet je dag niet is and shit happens, zoals dat op z’n goed Nederlands heet. Schade die je perongeluk aan anderen of hun spullen veroorzaakt worden door deze verzekering gedekt.

Woonlastenverzekering – Sluit je een woonlastenverzekering af, dan krijg je bijarbeidsongeschiktheid of werkloosheid netjes een maandelijks bedrag uitgekeerd zodat jeniet in de betalingsproblemen komt.

Rechtsbijstandverzekering – Een rechtsbijstandverzekering helpt je uit de brand als je eenconflict hebt rondom onderhoud, verbouwing, op het werk of – laten we het niet hopen –met je nieuwe buren. Juridische hulp kan namelijk behoorlijk in de papieren lopen.

Dus je mag weer de hele verzekerings-mallemolen in, en dat is echt niemands favorietehobby. Bergen papierwerk, nog kleinere lettertjes ónder de kleine lettertjes, complexeprocedures bij afsluiten, duur, lang wachten, claim geweigerd. Je kent het wel. Toch?

Nee joh. Dat was vroeger, toen de euromunten nog van hout waren. Het is de 21 e eeuw,hallo! Denk digitaal, internet, apps, databases, kunstmatige intelligentie, bots. Een beetjemoderne internetverzekeraar maakt gebruik van de allerlaatste inzichten en technologischesnufjes. Verzekeringen waren tot voor kort nogal saai en taai, maar ‘het nieuwe verzekeren’is een regelrechte upgrade van vroeger naar nú. Het werd tijd.

Je mannetjes

Je had ook al wat mannetjes gevonden voor die kleine verbouwing aan de badkamer en dezolder van je nieuwe woning. Als je het al niet gedaan had, kun je nu eindelijk hun offertesaanvragen, vergelijken, en die waar je je het beste bij voelt bevestigen.

Inrichting

Onder het genot van een goed glas whatever jij lekker vindt, moet er onderling ook steviggediscussieerd worden over de nieuwe inrichting. Wat wordt het kleurenpallet, kies je vooreen duidelijk omlijnde stijl of meer eclectisch, neem je gordijnen, lamellen of inbetweens,een duurzame vloer van sloophout, kliklaminaat of vloerbedekking? Die nieuwe stek moetuiteindelijk een stijlvol verlengstuk worden van jullie persoonlijkheden.

Adreswijzigingen

Bedenk ook goed wie er allemaal een verhuisbericht of adreswijziging moeten ontvangen. Jezou bijvoorbeeld gebruik kunnen maken van de verhuisservice van PostNL. Die sturensowieso de post door en lichten ook meteen vele bedrijven in over je nieuwe adres.

Levensbelangrijke aansluitingen

Een leven zonder gas, water, licht, telefoon, televisie en vooral internet, is geen leven. Not.Even. Close. Dus zorg dat je alle nutsvoorzieningen en andere aansluitingen regelt voor jenieuwe adres. Misschien kun je meteen je voordeel doen en bestaande (dure) contractenopzeggen en nieuwe voordeligere (en groenere) contracten afsluiten.

You’ve got this

Het is duidelijk, de stap is groot, er moet nog enorm veel gedaan worden en die nieuwesleutelbos voelt ook nog eens onwennig. Sure, dat kan er ook nog wel bij. Maar je moet weten dat het nu allemaal goed gaat komen. Je bent er klaar voor. Adem dus diep in…houdt het 8 tellen vast…en adem uit. Let’s Go!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie