Afbeelding
Het belang van tandglazuur

Het belang van tandglazuur volgens de tandarts in Rijswijk

17 februari 2021 om 15:55 Partnercontent

Wat is tandglazuur?

Tandglazuur is het buitenste laagje over je tanden. Helaas kan dit laagje gaan slijten en hierdoor worden je tanden aangetast. Dat is eigenlijk wel gek, want glazuur is de hardste stof van heel je lichaam! Gek om te bedenken dat glazuur harder is dan de botten in je lichaam.

Je tanden hebben elke dag heel wat te verduren. Je denkt er verder niet over na (en dat is maar goed ook), maar er zijn zoveel stoffen die langs je tanden je lichaam inkomen! Denk maar aan alles wat je eet en drinkt. Alles gaat langs je tanden en dus ook langs je glazuur. En dat kan erosie veroorzaken, slijtage van het tandglazuur dus. Als glazuur eenmaal weg is, dan komt het ook niet meer terug. Des te belangrijker dus om hier goed mee om te gaan. 

Je tanden poetsen

Je tanden twee keer per dag poetsen is iets wat de meeste mensen doen. Denk nu niet, om mijn glazuur beter te beschermen poets ik na elke maaltijd.. Dat is juist niet goed om te doen! Althans, wacht even een half uur voordat je met een tandenborstel over je tanden gaat. Juist als je het direct na het eten doet, dan wrijf je de zuren uit het eten snel in je tanden en dat is juist wat je niet wilt!

Ga voor zacht

Je denkt misschien dat het goed is om lekker stevig te poetsen, echter is dit een illusie. Je moet juist zachtjes masseren als het ware. Als je ronddraaiende bewegingen op je tanden maakt is dit veel beter voor je tanden. Daarnaast helpt het ook als je een tandenborstel neemt die niet zo hard is. Een harde tandenborstel kan je tandvlees bijvoorbeeld aantasten. Vaak zie je dan dat het tandvlees terugtrekt, doordat het ‘schrikt’ van de harde borstel. En dan kan het zelfs zo zijn dat je zenuwen bloot komen te liggen.. Geen prettig gedachte en zeker geen prettige belevenis!

Drink met een rietje

Je leest het goed, het is totaal verantwoord om te drinken met een rietje! Dit hoeft heus niet alleen als je kind bent.. Sterker nog het is beter voor je glazuur als je dit op latere leeftijd ook doet. Door het rietje komen de zuren van de drank niet in contact met je tanden. De drank gaat direct je keel in en er zal dus geen of minder erosie zijn op de tanden. 

Mocht je op zoek zijn naar een goede tandarts in de buurt van Rijswijk, kijk dan zeker eens op tandartsenkliniek.nl. Het is een tandartsenpraktijk met een ervaren team, ook als je bijvoorbeeld angst voor de tandarts hebt! Deze tandarts kan iedereen met angst assisteren tijdens de behandeling.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie