Afbeelding
Foto door imperioame form PxHere

Hoe belangrijk wordt ‘agile’ werken in de toekomst?

14 januari 2021 om 12:43 Partnercontent

Agile heeft betrekking op wendbaarheid en bij deze manier van werken is het belangrijk om op veranderende omstandigheden in te spelen. Het komt tijdens de uitvoering van projecten en werkzaamheden regelmatig voor dat de omstandigheden veranderen. In dat kader voorziet het agile werken in een soepele aanpassing aan deze verandering. Het doel ervan is om zo te anticiperen op wijzigingen in omstandigheden dat het beoogde resultaat behaald wordt. Belangrijke factoren daarin zijn onder meer de klanttevredenheid en het welzijn van de betrokken medewerkers. Ontdek hier hoe agile werken vormt krijgt en in welke mate deze werkwijze belangrijk is in de toekomst.

Agile werken op basis van scrum

Bedrijven kiezen steeds vaker voor het aan de hand van scrum over te stappen naar agile werken. De scrummaster speelt daarin een belangrijk rol om op een coachende en ondersteunende manier de effectiviteit van het team te verhogen. De kennis hiervoor is op te doen met een opleiding scrum master. Het raamwerk voor agile werken met toepassing van scrum bestaat uit agile management voor de ontwikkeling van software. In de praktijk komt het erop neer dat de medewerkers niet op elkaar wachten om een volgende fase te starten. Het doel is om gezamenlijk in stapjes het doel te bereiken. Overigens is agile werken naar een breed terrein te trekken, zoals in de vorm van agile marketing. Een NIMA opleiding vormt een uitstekende basis om in de marketingbranche in agile werken te voorzien.

Belang van overstap naar agile werken

KMPG heeft eerder al een onderzoek uitgevoerd naar de transformatie om agile werken toe te passen. Er zijn steeds meer bedrijven die het belang inzien van agile werken om snel en effectief op de klantbehoefte en veranderende omstandigheden in te spelen. Het internationale onderzoek wijst uit dat al ruim 60 procent van de bedrijven agile werken als strategische prioriteit heeft opgenomen. Uit dat onderzoek is eveneens gebleken dat bedrijven in Nederland zelfs als verder zijn in deze transformatie in vergelijking met andere landen. Een van de belangrijke redenen voor de agile transformatie is om daarmee sneller producten en diensten te leveren. De helft van de bedrijven heeft bovendien laten weten agile werken te introduceren vanwege de grote wendbaarheid. Het onderzoek laat zien dat agile werken nu al belangrijk is en dat het in de toekomst dan ook een werkwijze is die voor bedrijven als standaard kan worden beschouwd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie