Afbeelding
Online beleggen

Online beleggen in 3 stappen

12 januari 2021 om 12:11 Partnercontent

Wanneer je online wilt gaan beleggen zul je merken dat er heel veel informatie te vinden is. Het is lastig om te vinden hoe je nou precies moet gaan beleggen en waar je op moet gaan letten. Wij leggen daarom in 3 simpele stappen uit hoe je makkelijk online kan gaan beleggen.

Wat is beleggen?

Wanneer je gaat beleggen wordt er geïnvesteerd waarbij geld wordt ingelegd met als doel om uiteindelijk financieel voordeel te behalen. Er zijn verschillende manieren waar je in kan beleggen een aantal voorbeelden hiervan zijn: aandelen, obligaties, beleggingsfondsen, vastgoed etc. Wanneer je gaat beleggen op welke manier dan ook, moet je er rekening mee houden dat jij je geld niet zomaar terug hebt. Meestal gaat er heel wat tijd overheen voordat jij er voordeel uit hebt gehaald. Wanneer je dus gaat beleggen moet je er zeker van zijn dat jij het geld kan missen.

Houd rekening met de risico’s van beleggen

Wanneer je gaat beginnen met beleggen zitten er natuurlijk niet alleen maar voordelen aan, maar moet je ook rekening houden met de nadelen. Aan beleggen zitten namelijk ook veel risico’s en daar moet je van tevoren natuurlijk wel rekening mee houden. Het eerste risico wat je bijvoorbeeld kan oplopen met beleggen is het koersrisico. Bij koersrisico kan het zijn dat je belegging minder waard wordt. Uiteraard verschilt dit per belegging en is het afhankelijk van een aantal dingen.

Het tweede risico die je kan oplopen tijdens beleggen is het marktrisico. Dit houdt in wanneer de markt veel stijgt of daalt en als gevolgd heeft wisselende stemmingen bij beleggers. Over het algemeen is de markt hier erg gevoelig voor. Bij positieve stemmingen kunnen de koersen dan ook stijgen maar bij negatieve juist dalen.

3 tips voor online beleggen

Wanneer je voor het eerst gaat beleggen zijn er altijd dingen waar je goed rekening mee moet houden. Wanneer je hier namelijk geen rekening mee houdt, kan het zijn dat je veel risico loopt. Het is daarom altijd van om van tevoren te weten wat je moet doen en waar je aan moet denken. Hieronder geven wij 3 tips waar je op moet letten wanneer je gaat beginnen met beleggen.

Tip 1: Beleg alleen met geld dat je niet direct nodig hebt

Wanneer je wilt gaan beleggen is het verstandig om met geld te gaan beleggen wat je niet direct nodig hebt. Het kan namelijk zomaar zijn dat je geld allemaal weg is en als je dat geld juist hard nodig had, heb je natuurlijk een probleem. Daarom is het zeker verstandig om alleen te beleggen met geld dat je niet echt nodig hebt.

Tip 2: Beleg voor de lange termijn

Omdat het niet altijd maar meezit, maar het dus ook tegen kan zitten, moet je het de tijd geven. Wanneer het bijvoorbeeld tegenzit, moet je het ook de tijd gunnen om het weer recht te trekken. Hoe korter de termijn, hoe minder kans dat het je gaat lukken om hier jouw voordeel uit te halen.

Tip 3: Spreid je beleggingen

De laatste tip is om je beleggingen te spreiden. Wanneer je het namelijk maar in één belegging stopt, dan ben je wel heel afhankelijk van die ene belegging. Het kan natuurlijk zo zijn dat je gelukt hebt, maar vaak is dit dan niet het geval. Het is daarom verstandig om het te verspreiden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie