Afbeelding
Foto door Rodolfo Quirós via Pexels

Tips voor tijdens het verbouwen

25 november 2020 om 08:47 Partnercontent

Iedereen maakt wel eens een verbouwing mee. Of het nu gaat om het verbouwen van je nieuwe huis of omdat je je huidige huis een make-over gaat geven, het kan best een stressvolle periode zijn. Om de verbouwing zo soepel mogelijk te laten verlopen, zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kan houden. Ben je benieuwd naar hoe je dit precies doet? Lees dan vooral verder, want wij vertellen je er graag meer over!

Plan van aanpak

Voordat je gaat verbouwen is het belangrijk om een plan van aanpak te maken. Een verbouwing kan namelijk best een impact hebben, daarom is het belangrijk dat alle stappen goed doordacht zijn. Het kan zomaar zo zijn dat je een tijdje bepaalde ruimtes in huis niet kunt gebruiken. Hier moet je dus ook een oplossing voor verzinnen. Probeer in ieder geval in kaart te brengen wat er allemaal moet gebeuren om het resultaat te krijgen dat je voor ogen hebt. Maak vervolgens een realistische planning. Zo kun je tijdens de verbouwing bijtijds bijsturen als bepaalde taken uitlopen. Het is ook verstandig om wat tijd te reserveren voor eventuele uitloop in de planning.

Materialen en gereedschappen

Tijdens het maken van de planning kun je ook voor jezelf op een rij zetten welke materialen en gereedschappen je nodig denkt te hebben. Deze kun je al tijdig voordat de verbouwing begint inslaan. Denk bijvoorbeeld aan hout, hygiënische pallets of isolatiemateriaal. Hiernaast huren ook veel mensen gereedschap. Zeker voor grote verbouwingen kan dit erg handig zijn, aangezien je veel gereedschap niet standaard in huis hebt. Na het huren breng je de spullen gewoon weer terug en hoef je dus niet flink te investeren in de aanschaf.

Alleen doen of hulp inschakelen

Kleine klusjes die moeten gebeuren, kun je meestal zelf nog wel oppakken. Maar als het gaat om grote klussen, is het toch verstandig om een aannemer in te schakelen, tenzij je zelf een goede klusser bent. Dit kun je zelf het beste inschatten. Hiernaast gaat het verbouwen wel veel sneller als je niet alles in je eentje hoeft te doen. Houd er wel rekening mee dat je dan een groot team over de vloer krijgt. Een extra die we mee willen geven is dat je daarom ook aan zaken denkt zoals het huren van een afvalcontainer of toiletwagen. Zo hoeven niet alle mensen naar binnen met vieze voeten en laat je de toiletwagen heel gemakkelijk weer ophalen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie