Afbeelding
Industriële woonstijl

Sfeer in huis? Vijf tips voor een industrieel interieur met een wow-effect

17 november 2020 om 12:59 Partnercontent

De industriële woonstijl blijft hot. Grote open ruimten, met hoge plafonds met robuuste blikvangers en onafgewerkte materialen ademen een eerlijke en stoere ambiance, waarin het elke dag weer prettig thuiskomen is.

Vijf tips voor jouw perfecte industriele interieur van cavetown, dé online-specialist in industrieel wonen.

1. Maak een moodboard
De eerste stap om aan de slag te gaan is visualiseren. Wat vind je nu echt mooi? Lees artikelen en woonbladen, struin Pinterest en andere social media af om een idee te krijgen van alle materialen, accessoires, meubels, kleuren en combinaties. Verzamel foto’s van inrichtingen en interieurelementen waarvan jouw hart sneller gaat kloppen. Knip en plak of maak gebruik van Adobe Photoshop of Pinterest om alles in één overzicht te plaatsen. Een handige subtip: maak verschillende boards voor verschillende ruimtes.

2. Kies als basis een strakke vloer
Een vloer is de basis van elk interieur. De meest voorkomende vloeren in industriële inrichtingen zijn van hout of hebben een betonlook. Een betonlook kun je creëren met een PVC-vloer, een gietvloer of een fundament van keramische tegels. Een betonlookvloer heefteen stoere en robuuste uitstraling én is ook nog eens heel praktisch in onderhoud en gemakkelijk te combineren met vloerverwarming.

3. Scoor meubels met metalen frames
Metalen accenten zijn hét kenmerk van een industriële woonstijl. Veel kasten, tafels, stoelen, barkrukken en dressoirs hebben een metalen onderstel of zijn omlijst met metaal. Let op! Plaats niet te veel meubels in een kamer, maar maak gebruik van enkele grote, opvallende eyecatchers om het niet te druk te maken: less is more. Een leren bank, een houten eettafel met metalen onderstel en een wandmeubel met een stalen frame vormen het fundament van elke industriële woonkamer.

4. Voeg warme kleuren toe
Een industrieel interieur herken je van oudsher aan de combinatie van stoere materialen en weinig uitgesproken kleuren: zwart, bruin en grijs voeren de boventoon. De laatste jaren zien we toch meer warme kleuren in industriële interieurs verschijnen. Kleuren als okergeel, blauw en (olijf)groen combineren goed met deze industriële basiskleuren en zorgen voor meer warmte, luxe en balans. Denk bijvoorbeeld aan een groene muur, okergele kussentjes op de bank of een blauw vloerkleed. Ben je echt fan van groen, dan is er nog een een manier om deze kleur in je interieur te integreren: voeg (hang)planten toe. Twee voorbeelden van grote kamerplanten met veel blad zijn de Alocasia Portadora en Lechuza Goudpalm Areca. Vergeet daarbij niet de pot. Met een standaard plastic bloempot sla je de plank in een industrieel interieur volledig mis.

5. Neem de tijd om je stijl te perfectioneren
Aan woonaccessoires geen gebrek in deze tijd. Het overkomt iedereen: dat ene stoere beeld, die hanglamp, houten kist of teakhouten schaal, waarvan je meteen dolenthousiast wordt. Eén van de valkuilen bij het inrichten van een woning is dat je te snel accessoires aanschaft. Wacht tot je de grote meubels hebt staan en kijk dan pas wat er allemaal nog ontbreekt. Anders kom je met allerlei dingen thuis waarvoor je later eigenlijk geen plek meer hebt of die bij nader inzien toch niet passen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie