Afbeelding
Elektrisch rijden

Denk aan het milieu: rij elektrisch!

17 juli 2020 om 12:27 Partnercontent

Iedereen kent Barneveld natuurlijk als hét dorp van Nederland waar kippen (de Barnevelders) worden gehouden. Door deze reputatie lijkt Barneveld misschien niet erg milieuvriendelijk, maar niets is minder waar. In Barneveld zijn er allerlei regels en wetten opgesteld waar de pluimveehouders zich aan moeten houden, zodat er zo min mogelijk belasting op het milieu is. Als inwoner van Barneveld kan je daar zelf ook wat aan doen! Een goede manier om het milieu te ontlasten is door een nieuwe, schone, auto te kopen. Hierbij moet je uiteraard niet denken aan een nieuwe diesel of benzine, maar aan een elektrische auto. Deze auto’s zijn milieuvriendelijk en daarom uitermate geschikt voor in een dorp zoals Barneveld, zodat het dorp nog milieuvriendelijker kan worden.

Oude auto afvoeren

Als je een nieuwe elektrische auto koopt, is het natuurlijk ook belangrijk om je oude auto op een milieuvriendelijke manier af te voeren. Zeker als de auto niet meer verkoopbaar is, moet je ervoor zorgen dat dit op de juiste manier gedaan wordt. Het heeft namelijk niet veel zin om een nieuwe, milieuvriendelijke auto te kopen als het verwijderen van je oude auto het milieu ontzettend belast. Je oude auto kun je daarom het beste afleveren bij een autosloperij die is aangesloten bij Auto Recycling Nederland (ARN). Autosloperijen die zijn aangesloten bij het ARN recyclen meer dan 95% van de oude auto. Ben je benieuwd waar je je auto kwijt kunt in Barneveld? Kijk dan hier.  

Veel voordelen aan elektrische rijden

Omdat de overheid het erg belangrijk vindt dat het milieu zo min mogelijk wordt belast, zijn er voordelen als je kiest voor een elektrische auto. Je hoeft bijvoorbeeld geen wegenbelasting te betalen en ook het opladen van de auto kost, zeker in vergelijking met een benzine of diesel, bijna niets. Bovendien krijg je bij aanschaf soms een gratis laadpaal aangeboden die bij huis wordt geplaatst en zijn er speciale parkeerplaatsen voor elektrische auto’s door het hele dorp. Geen benzine of diesel die van deze voorziening gebruik mag maken, wat betekent dat je dus niet meer opzoek hoeft naar een parkeerplaats!

Benieuwd naar de voordelen van elektrisch rijden? De genoemde en andere voordelen zijn te vinden op Elektrischeauto.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie