Afbeelding
Crossbody tas

Die crossbody tas past ons allemaal

2 juli 2020 om 16:18 Partnercontent

Een tas crossbody dragen werd eerder vooral door de postbode gedaan. De postbode heet inmiddels postbezorger en ook de manier waarop hij zijn tas draagt is veranderd. Een tas crossbody dragen is echter massaal overgenomen, en niet voor niets. Over de voordelen van de crossbodytas. 

In de wereld van de tassen volgt de ene trend de andere op. Waren in de jaren tachtig en negentig van de vorige eeuw eerst de ‘pukkel’ of groene legertas en daarna de canvas shopper een hit onder scholieren, tegenwoordig doet de rugzak het bij deze doelgroep heel goed. Het ziet ernaar uit dat dit een blijvertje is. 

Bepalend voor het beeld is ook hóe je een tas draagt

Voor vrouwen was er een tijdje terug ineens een comeback van de kleine handtas. Deze werd echter niet alleen maar in de hand gedragen, maar vooral keurig over de onderarm, à la jaren ‘50. Wie kent niet het beeld van Jackie Kennedy in haute couture mantelpakje met haar prachtige handtas over de onderarm! Wie stijlvol voor de dag wenste te komen, ging ervoor. Niet alleen de tas, maar zeker ook de manier van het dragen ervan, blijkt dan ook trendgevoelig. 

Na deze handtas volgde de XL-tas. Zelfs een XXL-formaat tas werd op de catwalk gezien. Dit waren ‘huge’ tassen die modellen stevig onder de oksels klemden. Hield je deze immers in de hand dan zouden ze in sommige gevallen over straat slepen, zo groot waren ze. Het bleek een hit, maar zoals het vaak gaat met geshowde modellen in modeshows werden niet die enorme exemplaren de trend, maar zagen we behapbare grote tassen in de mode komen. Een large tas was vaak al ruim genoeg en dat droeg comfortabeler. 

Heren schoudertas wordt veel crossbody gedragen

De handtas of rugtas wordt vooral door mannen gedragen. Zij kiezen vaak voor een schoudertas heren. Deze is weer helemaal terug in het straatbeeld. Ook bij deze schoudertas is het belangrijk hoe deze gedragen wordt. De tas, die vaak voorzien is van een laptopvak en zowel handvaten als een schouderriem bevat, draagt prima over de schouder maar krijgt een meer sportieve en stoere look als de tas crossbody wordt gedragen. 

Dat laat de meeste mannen niet ongemoeid. De crossbodytas is inmiddels een absolute trend, en ook dat lijkt voorlopig niet anders te worden. Iedere tas met een lange schouderband wordt graag ook crossbody gedragen. Wie meent dat alleen de voormalige postbode, inmiddels geëvolueerd tot postbezorger, een tas op die manier draagt loopt wat de mode betreft achter.  

Crossbodytas heeft veel voordelen

Er kleven veel voordelen aan het op deze manier dragen van een tas. Je hebt de handen vrij, en met gemak draag je een crossbody tas op de rug als je bijvoorbeeld op de fiets stapt. Ook makkelijk: iets uit de tas pakken terwijl je deze gewoon omhoudt. Kortom; een crossbody gedragen tas is heerlijk comfortabel. Van welk formaat de tas ook maar is. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie