Afbeelding
Noorwegen

Traditioneel verblijf in Noorwegen? Vergeet het maar. Dit is wel heel uniek!

2 juli 2020 om 16:10 Partnercontent

Wie van Scandinavië houdt en van Noorwegen in het bijzonder, moet nu even opletten. We hebben het niet van onszelf, maar dit moet gewoon verteld: er wordt een ringvormig hotel gebouwd met een 360 graden uitzicht over de gletsjer van Svartisen. Het opent in 2021.  Waar? De Svartisan gletsjer, die aan de kust van Helgeland ligt in Lofoten. Dat is vooral zo bijzonder omdat je van daaruit een geweldig zicht hebt op het noorderlicht. Wow!
 

Cirkelvormig hotel op palen
Het is niet het minste architectenbureau dat dit hotel heeft ontworpen. Snøhetta heet dit Noorse bureau dat eerder al het eerste onderwaterrestaurant van Europa ontwierp in Båly, aan de zuidkust van Noorwegen. Die zijn dus niet voor een kleintje vervaard. Het cirkelvormige hotel moet het meest duurzame hotel worden dat er bestaat, met de wereld aan zonnepanelen. Daarmee is het hotel uniek, de plek uniek en het uitzicht uniek. Het hotel staat op palen in de fjord, geïnspireerd op de huizen langs de kust die vooral op palen zijn gebouwd. Typisch Noors dus, maar geen folklore en traditie. Het hotel oogt supermodern, met veel glas.
 

Niks shoppen, ga outdoors! 
In de winter kun je het noorderlicht spotten en in de zomer, als het lang licht blijft, heb je een magnifiek uitzicht. Het hotel ligt net boven de poolcirkel. Niet alleen het zicht op de geweldige luchten is bijzonder, er is ook direct zicht op de gletsjer Svartisan. Een gletsjer die de naam te danken heeft aan het donkerblauwe ijs, dat soms zelfs zwart lijkt. Svart dus. Met dat uitzicht kun je je uren vermaken. Wil je het wat actiever dan is chique shoppen met je Kinderrugzak niet de bedoeling. Geen winkel in de buurt uiteraard. Nee, dan ga je voor kajakken of duiken in de fjord, het beklimmen van de gletsjer of een uurtje yoga. Het is er allemaal mogelijk.
 

Onderwaterrestaurant Under
Laten we dan ook nog maar even het meest bijzondere restaurant in Noorwegen noemen dat eerder door het architectenbureau is ontworpen. Ook de moeite waard. Het ligt ruim vijf meter onder water. Niet alleen dat aspect zal tot de verbeelding spreken, ook het menu zal je -volgens de site van het restaurant- enigszins uit je comfort zone halen. Het is bovendien niet alleen een plek voor sportieve lieden, maar ook voor een chique avondje uit. Je kunt er in je mooie outfit met een je stijlvolle Cowboysbag goed terecht. Iedereen is er welkom. Het is naast een restaurant ok een maritiem onderzoekscentrum, met muren van een meter dik waarmee een kunstmatig mosselrif is gecreëerd. Het interieur van het restaurant gaat helemaal mee met zijn omgeving in groen en blauw. Alsook alle mogelijke tinten van schepen en zand.
 

Uitzonderlijk spannende ervaring
Er kunnen honderd mensen tegelijk terecht, die -zo wordt verteld- een ervaring krijgen die al begint met de rit naar Lindesness aan de Atlantische Oceaan, en een vervolg krijgt in het gebouw zelf. Daar zie je het onderwaterleven aan je voorbij trekken. Hoe bijzonder!  Het meest dicht bijzijnde vliegveld ligt 85 kilometer verderop in Kristiansand. Daar kun je direct vanuit Amsterdam op vliegen! Auto huren (electrisch!) en dan een korte wandeling richting Under. Je kunt verblijven in het Lindesnes Havhotell. Voor wie een uitzonderlijk spannende ervaring wenst!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie