Afbeelding
Cadeaus

De allerleukste Sinterklaas cadeaus voor dit jaar!

2 juli 2020 om 15:37 Partnercontent

Hoe ouder kinderen worden, hoe meer ze een idee hebben van wat ze graag zouden krijgen van Sinterklaas. Ze spitten de catalogi door voor de mooiste soorten speelgoed, met veel kleur, glitter en snufjes. Maar papa en mama hebben zelf ook wel een idee van welk speelgoed ze willen geven of wat juist niet. Slijm, klei en glitter: heel erg leuk voor kinderen, maar voor vader en moeder wat minder. Het levert vaak een heleboel rommel op. Hetzelfde krijg je met strijkkralen bijvoorbeeld. Brrr. Maar wat zijn nu de leukste cadeaus om te geven voor Sinterklaas, per leeftijdscategorie? Lees maar mee!

Baby’s en dreumesjes

Voor de allerkleinsten is er al heel veel leuks te vinden om mee te spelen. Vanaf de geboorte worden baby’s al aangetrokken tot speelgoed en knuffels met mooie patronen, kleuren en geluidjes. Knisperboekjes bijvoorbeeld, of een uitdagende mobile. Een activiteitenbord is ook heel leuk voor de kleinsten. Alles kan bewegen, het maakt geluid en heeft aantrekkelijke kleuren. Houten baby speelgoed is ook altijd een goed idee: het gaat niet zomaar kapot, dus het is duurzaam. Daarbij is er zóveel van hout te krijgen, dat je gemakkelijk je collectie kunt uitbreiden met mooi hout.
Voor dreumesen is nog steeds het felgekleurde en geluidmakende speelgoed heel aantrekkelijk. Stapeltorens, een hamerbankje, een kralenbaan of allerlei soorten puzzels.
Is je kind dol op in bad gaan en een echte waterrat? Dan kun je ook kiezen voor leuk speelgoed voor in bad: dat is altijd geslaagd. Bekertjes en bootjes, eendjes of een leuk zitje met activiteiten om je kindje te vermaken in het water.

Peuters en kleuters

Kinderen zijn van nature heel leergierig en nieuwsgierig. Alles wat nieuw is en complex, is reuze interessant. Daarom kun je peuters en kleuters heel goed vermaken met puzzels, stapelspeelgoed en alles waar je mee kunt bouwen. De opties zijn dan eindeloos, waardoor het interessant blijft. Of het nu houten blokjes zijn of een leuke Duplo set: je doet ze er al gauw veel plezier mee. Op deze leeftijd beginnen kinderen ook een beetje te snappen wat een baby is en hoe je er mee om kunt en moet gaan. Extra leuk om dan een pop aan te schaffen en een mooie poppenwagen erbij! Lekker naar buiten, een stukje wandelen met de nieuwe wagen en die lieve pop! En of je nu een zoon of een dochter hebt...een pop kan altijd!

Vijf jaar en ouder

Nu je kind op school zit en dus meer en meer dingen gaat leren, is het leuk om daarin te stimuleren. Je kunt dan kiezen voor verschillende leerzame activiteiten boeken bijvoorbeeld, met kleurplaten, puzzels en pagina’s waar letters en cijfers te leren zijn. Ook kinderen van vijf jaar en ouder zijn dol op bouwen. Dan is Duplo al te ‘kinderachtig’, maar Lego is dan juist weer heel erg leuk! Er zijn verschillende kleine en grote sets te krijgen, waar je je kinderen vast heel blij mee maakt. Gezellig op zaterdagochtend met alle kinderen bouwen en spelen met de creaties. Wat ook erg leuk is: verkleedspullen. Kinderen vinden het fantastisch om zich te verkleden als politieagent, prinses, brandweerman of boef. Of wat dacht je van een bruidje met een mooie jurk en sluier? Een dokter of een zuster?
Grote kans dat je kind op deze leeftijd zelf al een verlanglijstje heeft samengesteld en plaatjes uit de speelgoed catalogi heeft geknipt, maar als je toch nog inspiratie nodig had, kun je nu wel even vooruit!

Welke cadeaus koop jij voor je kinderen?

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie