Keiencollectie sieraden van Doorn en Sieders
Keiencollectie sieraden van Doorn en Sieders van Doorn

Expositie nieuwe kunst in ‘Verwering’

Overig Deel je nieuws

De expositie Verwering in Galerie Goudsberg (onderdeel museum Lunteren) toont het bijzondere werk van Hanneke van Doorn (Voorburg) en Greetje Sieders (Den Haag). Deze twee kunstenaars werken veel met oude materialen en laten zich inspireren door verwering, erosie, patina’s, oude voorwerpen etc

Hanneke en Greetje vertalen dat in sieraden zoals ringen, kettingen èn wandobjecten. Greetje gebruikt deze elementen ook in haar beweegbare tafelobjecten (stenen en metaal).

De samenwerking in hun Scheveningse atelier ervaren zij als inspirerend en verbindend en dat is goed terug te zien in beider werk. Zo werden voor de sieraden ’Delfts blauw’ van Van Doorn oude tegeltjes gebruikt, waar soms de initialen van de schilder nog op te zien zijn. Bijzonder origineel is ook haar ‘Keien collectie’; sieraden gebaseerd op de afgeronde vormen van kiezels en rolkeien. collega-kunstenaar Sieders verwerkt oude stukjes glas, antieke gebruiksvoorwerpen e.d., maar ook zilver en goud in haar objecten. Het haar gaat niet om de materiële, maar wel om de artistieke waarde die ze zoekt tijdens het creëren van haar wandobjecten en broches. De meeste kunstwerken zijn te koop. Van harte welkom in Galerie Goudsberg, onderdeel van Museum Lunteren. 

Voor info en openingstijden www.museumlunteren.nl

advertentie
advertentie