Organist Minne Veldman
Organist Minne Veldman Mirna Veldman

Orgelconcert Minne Veldman in Lunteren

Overig Deel je nieuws

LUNTEREN – Op zaterdag 1 oktober 2022 geeft de bekende organist Minne Veldman uit Urk een orgelconcert op het nieuwe Van den Heuvel-orgel (2019) in de Hersteld Hervormde Bethelkerk (De Haverkamp 1) te Lunteren.

Minne Veldman ontving zijn muzikale opleiding aan het conservatorium in Zwolle en is vooral bekend als concertorganist. Elk jaar geeft hij zo’n 50 orgelconcerten door het hele land en ook zo nu en dan over de grenzen. Zo maakt hij elk jaar een orgeltournee naar Zuid-Afrika. Ook trad hij op in Duitsland, Oostenrijk, Hongarije en Parijs. Van zijn orgelspel verschenen zo’n 20 cd’s en honderden video’s op internet. Er verschenen tientallen bundels bladmuziek van zijn hand. Ook is hij dirigent van vijf koren.

In Lunteren speelt Minne Veldman twee eigen psalmbewerkingen en een koraalbewerking van Feike Asma. Daartussenin klinken een Fantasia en Fuga van Bach, de Paganini-variaties van Hesford en een ‘Symphonischer Choral’ van Karg-Elert. Ook vermeldt het programma drie werken uit de Franse orgelromantiek: van Guilmant, César Franck en de Belgische componist Callaerts. Met dit afwisselende programma worden de vele klankmogelijkheden van het Van den Heuvel-orgel uitgebreid gedemonstreerd.

Het concert begint om 20.00 uur. Vooraf geeft de organist een mondelinge toelichting op zijn programma. De toegangsprijs bedraagt € 10,00. Tot en met 17 jaar geldt gratis toegang. Meer informatie, waaronder het volledige programma, is te vinden op de website van de organist: www.minneveldman.nl.  

advertentie
advertentie