Afbeelding
Muziekschool Barneveld

Cursus Kinderatelier in de muziekschool

25 augustus 2022 om 14:44 Overig Deel je nieuws

In het kinderatelier gaan creatieve kinderen tussen 6 en 15 jaar aan de slag als een echte kunstenaar. Onder leiding van beeldend kunstenaar Julia Borsboom gaan ze schilderen op een schildersezel of bezig met ruimtelijk werk. Samen kijken de kinderen naar bestaande kunst en Julia sluit de opdracht hierop aan. Uiteraard is er ook ruimte om in te gaan op vragen van de deelnemers.

De cursus Kinderatelier start op 7 september en bestaat uit 10 lessen op de woensdagmiddag. Er zijn drie leeftijdsgroepen. De lessen vinden plaats in Muziekschool Barneveld aan het Theaterplein. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.muziekschoolbarneveld.nl.

Julia Borsboom is beeldend kunstenaar en sinds 2006 geschoold om kunstprojecten voor kinderen en jongeren te ontwikkelen en uit te voeren. ‘Kinderen in aanraking brengen met kunst vind ik belangrijk, kunst scherpt de zintuigen. Kunst laat kinderen op een andere manier naar de werkelijkheid kijken. Kunst zoekt naar authenticiteit, eigenheid. Door met kunst bezig te zijn, zelf iets te maken of te praten over kunst laten kinderen iets van zichzelf zien en ontdekken ze wat zijzelf en anderen mooi of belangrijk vinden. Kunst betekent: goed nadenken, uitproberen, verbanden leggen en keuzes maken. Niets is fout!’ aldus Julia.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie