Afbeelding
Boerencamping De Solse Berg Garderen

Kinderen op toer met de boer en Tweede Kamerlid spreekt op boerenbijeenkomst Garderen (update)

12 augustus 2022 om 23:05 Overig Deel je nieuws

Deze week stonden boeren ineens bij de kinderen van de camping op de stoep, werden er strobalen gestort en een grote bak zand voor de zandbak! Als je echter, net als de meeste kinderen in ons land, wél alles met boeren hebt, dan is dit gewoon een feest! Deze boerenacties werden dan ook met veel enthousiasme ontvangen!

In samenwerking met SGP-jongeren werd afgelopen dinsdag een dag vol ‘boerenleven’ georganiseerd. Kinderen op de camping De Solse Berg in Garderen steunen de boeren volop en kleurden in de vroege ochtend prachtige kleurplaten die ‘s avonds tijdens de boerenbijeenkomst persoonlijk aan de boeren werden overhandigd. Huurhoeftnietduur Attractie En Partyverhuur uit Apeldoorn sponsorde 2 prachtige springkussens met een prachtige koe. De boer had nog wel een plekje in z’n hart voor een nieuwe koe. ‘n Mooie uitbreiding in plaats van krimp.

In de ochtend kwam boer Aart op een grote John Deere trekker een GPS-parcours met de kinderen rijden op het korenland. ‘s Middags kwamen boeren en jonge boerinnen uit Stroe de kinderen ophalen om een rondje te maken door Garderen. ‘s Avonds waren er veel boeren met trekkers op de been die de kinderen weer een ronde mee namen. Flink toeren met de boeren deze dag!

Op de boerenbijeenkomst, die door tientallen boeren werd bezocht, hield Roelof Bisschop (Tweede Kamerlid voor de SGP) een toespraak en boer Edward van de Langemeen een krachtig en helder betoog. Roelof Bisschop kreeg namens de boeren een spannetje houten klompen aangeboden die gesponsord waren door ZelfHypotheekAfsluiten.nl. Veel bedrijven steunen de boeren van harte en we zien dat ook zij graag op een steentje bijdragen om dit soort publieksvriendelijke boerenacties mogelijk te maken.

De klompen krijgt het Kamerlid, zodat men in Den Haag zelfs aan de wandel van Bisschop kan horen dat hij de boerenbelangen op de juiste wijze behartigt. Het Tweede Kamerlid kreeg verder een boerenzakdoek aangeboden, voor het geval de emoties hoog oplopen tijdens de debatten. Nee, dit is geen doekje voor het bloeden. 

Ook zijn vrouw Christien kreeg ook houten klompen aangeboden. “Daar ga ik zeker op lopen, dat beloof ik” zei de van huis uit boerendochter. Christien vertelde dat ze de boeren dagelijks opdraagt in het gebed. En dat boeren naast hun dagelijkse werk ook het gebed nodig hebben. Er is een God die hoort. Na de dialoog tussen Boeren, Burgers en Bewindslieden werd afgesloten met samenzang bij het kampvuur.

Met ludieke boerenacties vraagt boerencamping De Solse Berg aandacht voor de boerenzorgen. Op deze manier willen we ons medeleven en de maatschappelijke betrokkenheid kenbaar maken en onze geweldige boeren en boerinnen een hart onder de riem steken. We zijn niet zo van het protesteren en willen daarom op deze manier aandacht vragen voor het onrecht dat boeren, tuinders en vissers ‘in onze ogen’ wordt aangedaan. 

Bekijk een van de indrukwekkende filmpjes en krijg een indruk van de zorgen die in de boerengezinnen leven: www.facebook.com/solseberg

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie