Afbeelding

12e expositie Te Kunst en Te Keur

Overig Deel je nieuws

Het is Te Kunst en Te Keur weer gelukt om 8 goede kunstenaars te strikken voor de maanden Juli en Augustus. Een komt zelfs uit België. Er is weer een mooie mix te zien van schilderijen (abstract en realistisch, strandfotografie, metaalkunst, gebruikskeramiek, kunsthars beelden, humoristische keramiek en sieraden.

De galerie aan de Dorpsstraat 220 in Scherpenzeel is elke woensdag, vrijdag en zaterdag open van 13-17 uur.

De expositie duurt tot/met 20 Augustus

Het werk van de volgende kunstenaars is te zien:

Lianne van der Plaat uit Hoog Blokland  Toen ze het schilderen ontdekte, ontdekte ze haar ware passie. Ze ziet het schilderen als een ambacht, zoals de oude meesters dit als ambacht zagen. Uiteindelijk heeft ze zich gespecialiseerd in stillevens

Stef van Winssen uit Maarssen is sinds 2015 bezig met fotografie, en houdt zich voornamelijk bezig met het vastleggen van Hollandse landschappen. Daarbij gaat het hem niet om de natuur zo levensecht mogelijk vast te leggen maar om het creëren van zijn eigen werkelijkheid.

Liesbet Milort uit Weesp begint in 1984 op Kunstacademie Minerva in Groningen. Naast portretten creëert ze beelden van dieren, vervaardigt uit ivoorwitte kunsthars. De beelden van Liesbet kenmerken zich door een lichte afwijking van de realiteit. Zo zijn de oren meestal uitvergroot..

Nelleke Lengkeek uit Wijk bij Duurstede is autodidact. Alle beelden worden handgevormd en zijn figuratief waarbij humor een belangrijke rol speelt. 

Linda Thuys uit Wuustwezel (België)  Zij laat zich leiden door haar buikgevoel en de vormen van het metaal. Door het concept van met recyclagemetaal te werken is tevens elk stuk uniek

Marijke Lucas uit ‘s Hertogenbosch, De laatste jaren legt ze zich weer met veel enthousiasme en gedrevenheid toe op het vervaardigen van kunstzinnige gebruiksvoorwerpen van keramiek maar ook figuratieve beelden.

Tini Muller uit Dronten leerde het vak van sieraden maken op de Vakschool voor Goud- en Zilversmeden in Amsterdam en Schoonhoven. Naast het ontwerpen en vervaardigen van sieraden van (on)edele metalen, werkt ze met emaille. Tini werkt hoofdzakelijk met mooie Japanse emailles die ze zelf importeert.

Connie van Winssen uit Scherpenzeel schildert al 45 jaar. Ze maakt werken die allen gemeen hebben dat er (veel) zwart in is gebruikt en dat ze veel contrast hebben, met heldere kleuren.

Voor deze periode heeft ze een geheel nieuwe abstracte serie gemaakt met 7 werken van 100x100cm.

advertentie